Informācija par 25. februāris LHF valdes sēdi

25. februārī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēda, kurā valde pilnā sastāvā izskatīja jautājumus par sieviešu un U18 izlašu gatavošanos, Samsung premjerlīgas zvaigžņu spēli un izslēgšanas spēlēm, kā arī citi jautājumi. Latvijas sieviešu izlase galvenā trenera Andreja Zaķa vadībā turpina gatavošanos pasaules čempionātam hokejā 1. divīzijā, kas no 10. līdz 16. martam norisināsies Ventspils OC ledus hallē. Komanda ir izgājusi padziļinātu medicīnisko pārbaudi un 1. martā dosies uz 4 dienu treniņnometni Aizkrauklē. No 6. marta sieviešu izlase trenēsies Ventspilī, kur aizvadīs arī vienu pārbaudes spēli ar Francijas izlasi (7. martā), un nopietni gatavosies pasaules čempionātam.

Šogad konkurence uz vietu sastāvā ir tik liela, kā nekad iepriekš – uz treniņnometni Aizkrauklē dosies 24 hokejistes, kuras visas reāli pretendē uz iekļūšanu to 20 spēlētāju skaitā, kuras tiks pieteiktas čempionātam. Šonedēļ izlasei pievienosies arī abas ārzemēs spēlējošās hokejistes – Iveta Koka (Krievija) un Sarma Pone (ASV).
Izlases galvenais treneris izteica pateicību LHF un tās vadībai par nodrošinātajiem treniņ apstākļiem un treniņ iespējām, kas ļaus komandai veikt ļoti labu sagatavošanos startam pasaules čempionātā Ventspilī.
LHF valde uzsvēra, ka līdzekļi Latvijas sieviešu izlasei tiek piešķirti ar mērķi pēc iespējas labāk sagatavoties Vankūveras Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kur mūsu izlasei ir cerības izcīnīt ceļazīmi uz olimpiādi.
Ņemot vērā visu augstāk minēto, LHF valde noteica Latvijas sieviešu izlasei 2008. gada pasaules čempionātā hokejā sievietēm 1. divīzijā Ventspilī izcīnīt ne zemāk kā otro vietu (Tieši šādu vietu mūsu hokeja meitenes ieņēma iepriekšējā gada pasaules čempionātā Japānā).
LHF valdes locekļi uzklausīja arī Latvijas U18 izlases galvenā trenera Vjačeslava Nazarova ziņojumu par izlases gatavošanās plāniem 2008. gada Pasaules U18 čempionātam 1. divīzijā, kas no 2. līdz 8.aprīlim norisināsies Arēnā Rīga. Kā vienu no saviem palīgiem šajā turnīrā V. Nazarovs nosauca Vladimiru Lubkinu, bet par otru vēl tiks meklēti risinājumi, jo no LHF valde izskanēja pārmetumi, ka komandā nav neviena latviski runājoša trenera, kas varētu traucēt treneru kolektīva komunikācijai ar spēlētājiem. Galvenais treneris solīja šo jautājumu atrisināt pēc iespējas ātrāk, lai treneru komanda varētu kopā aizvadīt jau visu pirms čempionāta sagatavošanās posmu. Vjačeslavs Nazarovs arī atzina, ka sastāva ziņā situācija Latvijas U18 izlasē ļoti stipri atšķiras no U20 izlases, taču ir caurskatīts ļoti plašs spēlētāju loks, un šobrīd kandidātu saraksts tiks samazināts līdz 32 puišiem. Kandidātu sarakstā varētu parādīties 8 – 10 hokejisti, kuri sezonā ir spēlējuši ārzemēs.
Latvijas U18 izlasei paredzētas divas pārbaudes spēles 13. un 14. martā, bet 17. martā izlase dosies uz 10 dienu treniņnometni Ventspilī. Pēc treniņnometnes komanda aizvadīs vēl divas pārbaudes spēles 28. un 29. martā ar LSPA/Rīga hokejistiem, pēc kurām tad arī tiks noteikts galīgais sastāvs, kas piedalīsies pasaules U18 čempionātā Arēnā Rīga.
LHF valde arī uzklausīja informāciju par gatavošanos 29. februārī plkst. 19:30 Vidzemes ledus hallē Ogrē paredzētajai Samsung premjerlīgas zvaigžņu spēlei, kurā savā starpā sacentīsies Samsung premjerlīgā spēlējošo Latvijas hokejistu un ārvalstu hokejistu komandas. Pārtraukumos notiks arī stājhokeja paraugdemonstrējumi un arī veiklības konkursi. Tā kā šī zvaigžņu spēle ir sasaistīta kopā hokeja simtgades svinībām visā pasaulē, tad tās ietvaros tiks apbalvotas arī 10 Latvijas hokeja vēsturē nozīmīgas personas, kā arī Vispasaules Prasmju un izveicības izaicinājuma sacensību Latvijas uzvarētāji. Zvaigžņu spēle būs tāds savdabīgs krāšņs tilts starp Samsung premjerlīgas regulāro čempionātu (beidzas 27. februārī) un izslēgšanas spēlēm, kuras sāksies 3. martā ar ceturtdaļfināliem, bet varētu noslēgties tikai 31. martā, kad paredzēta pēdējā 7. finālspēle.
Tāpat LHF valde sakarā ar Latvijā notiekošajiem Pasaules sieviešu un U18 čempionātiem 1. divīzijā, kā arī pieaugušo Pasaules čempionātu Kanādā, pārcelt ikgadējā LHF kongresa norisi uz š.g. jūlija mēnesi.

Sadarbības partneri