Samsung premjerlīgas zvaigžņu spēle beidzas ar draudzīgu neizšķirtu 9:9

2008. gada Samsung mpremjerlīgas zvaigžņu spēlē Vidzemes ledus hallē Ogrē starp Latvijas hokejistu un ārvalstu hokejistu zvaigžņu komandām tika fiksēts neizšķirts 9:9. Pirms spēles atklāšanas notika arī neliels šovs, kura laikā uz ledus tika projicēti videokadri no Latvijas hokeja vēstures, kā arī savu priekšnesumu sniedza daiļslidotājas.

Pašas spēles pirmais periods, kā jau zvaigžņu spēlēs pieņemts, abu komandu nemitīgos uzbrukumos, taču katras komandas spēlētājiem tikai pa reizei izdevās gūt vārtus, un līdz ar to pēc spēlētām 20 minūtēm rezultāts uz tablo bija visai neraksturīgs šādām spēlēm 1:1.
Pirmajā pārtraukumā skatītājiem savu meistarību atrādīja Latvijas stājhokeja izlases hokejisti, kuriem palīdzēja arī Mārtiņš Raitums no Latvijas zvaigžņu komandas. Tā kā šī spēle tika organizēta kā vispasaules hokeja simtgades svinību sākums, tad pirms 2. trešdaļas sākuma notika apbalvošanas ceremonija, kurā tika sumināti 10 Latvijas hokeja vēsturē nozīmīgi cilvēki – Elmārs Bauris, Uldis Opits, Edgars Rozenbergs, Gunārs Krastiņš, Juris Reps, Mihails Vasiļonoks, Helmuts Balderis-Sildedzis, Jānis Kvēps, Ēvalds Grabovskis un LHF prezidents Kirovs Lipmans. Līdz šīs sezonas beigām, dažādās nozīmīgās spēlēs tiks apbalvotas vēl aptuveni 150 Latvijas hokejam nozīmīgas personas.
Otro trešdaļu hokejisti iesāka daudz aktīvāk, atraktīvāk un kas galvenais rezultatīvāk, kā jau zvaigžņu spēlēm pienākas. Rezultāts uz tablo mainījās visai strauji un kopā abas komandas šajās 20 minūtēs guva 9 vārtus, tomēr Latvijas zvaigžņu komandas hokejisti izrādījās par vieniem vārtiem rezultatīvāki. Īpaši Latvijas komandā būtu jāizceļ Roberta Jekimova vārtu guvums, kurš pēc teicamas piespēles izrāvās vienatnē pret vārtsargu un pēc skaistas piruetes guva arī skaistus vārtus. Līdz art to pēc spēlētām 40 minūtēm 6:5 Latvijas zvaigžņu komandas labā. Tomēr uzreiz pārtraukumā abām komandām bija jāpiedalās bullīšu konkursā, kura uzvarētājiem tika pieskaitīti klāt vieni vārti pie kopējā rezultāta. Katrā komandā bullīšus izpildīja 5 laukuma spēlētāji un vārtsargs. Abu komandu spēlētāji bullīšus izpildīja visdažādākā stilā, gan žonglējot ripu pa gaisu, gan vadot ripu starp kājām utt. Arī bullīšu sērijā ar atraktivitāti izcēlās Latvijas zvaigžņu komandas spēlētājs Roberts Jekimovs, kurš izpildīja bullīti Aleksandra Beļavska stilā apgriežoties ap savu asi, taču raidījums trāpīja pa vārtu stabu. Savukārt, klasiskā stilā bullīšus izpildīja Dmitrijs Kiriļenko un Vladimirs Mamonovs, kuri katrs savai komandai arī guva pa vārtiem, un viss izšķīrās abu vārtsargu bullīšu izpildē, kas arī izvērtās ļoti atraktīva, turklāt arī rezultatīva, jo pateicoties Romana Kousala atraktivitātei Dmitrijam Žabotinskim izdevās realizēt bullīti, atnesot savai komandai vēl vienu vārtus arī kopējā rezultātā. Par atraktīvākajiem bullīšu izpildītājiem katrā komandā tika atzīti Tomaš Chlubna un Dmitrijs Žabotinskis, kura tika pie Samsung balvām.
Trešajā periodā daudz mērķtiecīgāk spēlēja Ārvalstu hokejistu zvaigžņu komanda, ļoti aktīvi uzbrūkot Mārtiņa Raituma sargātajiem vārtiem. Mārtiņš glāba cik spēja, taču sarkanā lampa 4 reizes iedegās aiz viņa sargātajiem vārtiem, kā rezultātā mazliet vairāk kā piecas minūtes līdz spēles beigām Latvijas zvaigžņu komanda nonāca zaudētāju lomā ar 7:9. No sākuma mūsu hokejisti rezultāta starpību samazināja, bet pēdējā minūtē treneri izmantoja gan pusminūtes pārtraukumu, gan vārtsargs tika nomainīts pret 6. laukuma spēlētāju, un tas deva rezultātu, jo 3 (!) sekundes līdz spēles beigām Aleksandrs Šiškovičs rezultātu izlīdzināja, panākot 9:9. Turklāt jāpiezīmē, ka pēdējās divas minūtes laukumā norisinājās īsts hokejs, jo leģionāru komanda visiem spēkiem centās nosargāt uzvaru.
Par labākajiem spēlētājiem katrā komandā tika atzīti – Aigars Razgals, Aleksandrs Kerčs un Mārtiņš Raitums Latvijas zvaigžņu komandā, bet Ārzemniekiem Pavlo Borisenko, Tomaš Chlubna un Egidijs Bauba. Visi ši spēlētāji kā balvas saņēma Samsung videokameras.
Samsung premjerlīgas Zvaigžņu spēle, Vidzemes ledus hallē Ogrē
Latvijas zvaigznes – Ārzemju zvaigznes 9:9 (1:1, 6:4, 2:4) Spēles gaitaVārti:
6:16 Dudašs (Peks) 0:1,
10:42 Ozoliņš (Jekimovs, Straupe) 1:1,
20:21 Borisenko (Kiriļenko, Mihailovs) 1:2,
21:55 Brancis (Štāls, Razgals) 2:2,
23:17 Ozoliņš (Jekimovs, Bluks) 3:2,
26:56 Privozniks (Peks) 3:3,
27:37 Straupe (Jekimovs, Ozoliņš) 4:3,
28:20 Hlubna (Kiriļenko) 4:4,
32:34 Jekimovs (Bluks) 5:4,
34:54 Fiļimonovs (Mamonovs) 6:4,
36:51 Muha (Beresņevs, Mihailovs) 6:5,
40:00 Žabotinskis (Izšķirošais bullītis sērijā) 7:5,
41:45 Lelenas 7:6,
46:21 Borisenko (Kiriļenko, Lelenas) 7:7,
52:13 Peks (Muha, Mihailovs) 7:8,
54:50 Borisenko (Hlubna) 7:9,
57:22 Mamonovs (Fiļimonovs) 8:9,
59:57 Šiškovičs (Kerčs, Ignatovičs) 9:9.

Sadarbības partneri