Samsung premjerlīgas izslēgšanas spēļu ¼ fināla pirmo spēļu apskats

Pirmdien, 3. martā Samsung premjerlīgā tiks aizvadītas pirmās ¼ finālu sēriju (līdz 2 uzvarām) spēles, kurās vienā pārī sacentīsies pašreizējie čempioni HK Rīga 2000 un HC Big Diamonds, kā arī SK LSPA/Rīga un DHK Latgale. Neapšaubāmi interesantākā cīņa gaidāma LSPA/Rīga un Latgales komandu duelī, jo šīs abas komandas regulāro čempionātu pabeidza blakus (attiecīgi 4. un 5. vietā), un zinot studentu azartu, kā arī latgaliešu ambīcijas, cīņas varētu būt spraigas un aizraujošas. Pie LSPA/Rīga plusiem neapšaubāmi jāpieskaita jaunības azarts un spēja katrā spēlē sisties līdz pēdējai sekundei, labs uzbrukums un, protams, galvenais treneris Oļegs Znaroks, kurš savu hokejistus prot noskaņot cīņai katrā spēlē. Pie studentu mīnusiem jāpieskaita pieredzes trūkums, kas īpaši izpaužas izšķirošajos momentos, kā arī nestabilā aizsardzības un vārtsargu spēle.

Latgales sastāvs uz papīra izskatās gana iespaidīgs, lai konkurētu pat ar pirmā trijnieka komandām, taču realitātē viss izskatās daudz bēdīgāk, jo daugavpilieši aizvadīja ļoti nestabilu regulāro čempionātu, zaudējot punktus spēlēs, kurās to nu nekādi nevajadzētu darīt. Katrā ziņā Latgales galvenais pluss duelī ar LSPA/Rīga ir no pieredzējušiem hokejistiem nokomplektētais sastāvs visās līnijās, bet pie lielākajiem mīnusiem jāpiesauc spēles disciplīnas neievērošana, kas bieži noved pie nevajadzīgiem noraidījumiem un vārtu zaudējumiem.
Ņemot vērā šīs sērijas saspringto gaisotni vēl lielāka atbildība šajā situācijā gulsies uz abu komandu vārtsargiem un arī šajā gadījumā ir kāda interesanta nianse, jo abām vienībām ir pa diviem vārtsargiem, no kuriem par stabilu pirmo numuru nevar nosaukt nevienu, tāpēc arī treneriem būs jālaiž darbā intuīcija, lai uzminētu īsto variantu uz katru spēli.
Katrā ziņā visas prognozes šajā duelī varētu izrādīties nepatiesas, jo viss izšķirsies laukumā, un kura komanda katrā atsevišķā mačā būs labāka, tā arī uzvarēs visā sērijā un iekļūs pusfinālā, bet pirmā cīņa jau šovakar Akadēmijas ledus hallē Rīgā – būs interesanti!
Daudz mazāk neskaidrību vajadzētu būt otrā pārī, kur pašreizējie čempioni Rīga 2000 sacentīsies ar Samsung premjerlīgas debitantiem Big Diamonds. Rīdzinieki šajā duelī ir neapšaubāmi favorīti un tas būtu liels pārsteigums, ja čempioni zaudētu problēmu plosītajai igauņu komandai kaut vienu spēli. Kaut gan Leonīds Beresņevs solīja izslēgšanas spēlēs sagādāt vēl kādu pārsteigumu, taču vai viņam ar tiem resursiem, kas ir viņa rīcībā izdosies kaut ko izdarīt ir liels jautājums. Zaudējumi ir arī Rīga 2000 rindās, jo regulārā čempionāta pēdējā spēlē nopietnu savainojumu guva Artis Ābols, kurš līdz ar to tagad pildīs Normunda Sējēja palīga pienākumus. Tomēr ir arī priecīgas ziņas, jo pēc Kontinetālā kausa finālturnīra gūtā savainojuma, šodienas spēlē Siemens ledus hallē Piņķos ierindā atgriezīsies cits uzbrukuma līderis Ģirts Ankipāns.
Samsung premjerlīga, ¼ fināli, 1.spēles
Pirmdiena, 3. marts, plkst. 18.00, Akadēmijas ledus halle (Rīgā)
148. SK „LSPA/Rīga” – DHK „Latgale” (Galvenais tiesnesis E. Odiņš, A. Ansons un Arn. Bērziņš)
Pirmdiena, 3. marts, plkst. 19.00, Siemens ledus halle (Piņķos)
149. HK „Rīga 2000” - HC „Big Diamonds” (Galvenais tiesnesis G. Zviedrītis, līnijtiesneši R. Jučers un E. Briedis)
Spēļu ONLINE translācijas internetā skatāmas Samsung premjerlīgas mājas lapā - www.samsungliga.lv

Sadarbības partneri