Smags zaudējums ar 0:16

Latvijas U-20 izlase čempionāta atklāšanas spēlē ar Kanādu tika sagrauta ar 0:16 (0:5; 0:6; 0:5). „Hat-trick” ir uzbrucēja Gabriela Bourika kontā. Viņš izdarīja arī četras rezultatīvas piespēles. Bouriks šovakar tika atzīts par labāko Kanādas komandā. Divus vārtus spēlē guva Brandons Kozuns, Nazems Kadrijs, Luks Adams, Jordans Eberlijs un komandas kapteinis Patriks Kormiers. Vienreiz precīzi ripu raidīja pa mūsu vārtiem Trevis Hamoniks, Adams Henriks un Brandons Macmilans.

Spēles rezultāts tika atklāts jau 36. sekundē. Kanādieši spēli iesāka agresīvi, veidojot ātrus un efektīgus uzbrukumus. Latvijas komanda ļoti izjuta spriedzi gan laukumā, gan tribīnēs, kas noveda arī pie vairākiem pārkāpumiem. Jau 4. Minūtē Roberts Maziņš tika noraidīts par pretinieka turēšanu ar nūju. Vairākuma realizāciju ilgi nebija jāgaida. Arī Jura Upīša noraidījumu čempionāta līderi izmantoja profesionāli, ātri panākot 0:3.
Spēles 9. minūtē Latvijas U-20 izlases treneru kolektīvs nolēma nomainīt vārtsargu Raimondu Ermiču pret Jāni Kalniņu. Tomēr jau pēc divām minūtēm pārspēts tika arī Kalniņš.
14. minūtē Nazems Kadrijs rupji nospēlēja pret Edgaru Uļeščenko, saņemot 2+10 minūšu noraidījumu. Uz brīdi mūsu komandai bija neliela atelpa. Tomēr iznākot laukumā jau pilnam Kanādas pieciniekam, komandas kapteinis Patriks Kormiers panāca 0:5.
Otrā perioda sākumā Latvijas komanda atkal spēlēja mazākumā. Tomēr psiholoģiskā spriedzi mazliet bija pierimusi. Puiši saņēmās, uz brīdi nepārkāpa spēles noteikumus un mēģināja veidot uzbrukumus.
24. minūtē tika gūti sestie vārti Kanādas komandas labā. Bet mūsējie pieļāva rupjas kļūdas aizsardzībā. Vērojot tiešo translāciju Eurosport 2 kanālā, bija skaidri redzamas Kalniņa dusmas uz komandas biedriem, jo aizsargu atbalsta vajadzīgajā brīdī nebija. Spēles vidū, minūtes laikā tika gūti vēl divi vārti.
Spēku izsīkums un emocijas darīja savu. Otrā perioda beigās Raimonds Vilkoits un Mikus Indrašis divas minūtes atradās uz sodīto soliņa. Savukārt Kanādas juniori tobrīd vēl vairāk uzlaboja statistikas rādītājus vairākumā. Pārtraukumā Latvijas hokejisti gāja ar rezultātu 0:11.
Trešajā periodā Latvijas juniori skaitīja minūtes līdz smaga zaudējuma beigām. 9. minūtes līdz spēles beigām Edgars Uļeščenko saņēma divu minūšu noraidījumu par pretinieka turēšanu ar nūju. Kanādas līdzjutēji gaidīja jau 15. vārtus. Šoreiz mūsu puiši veiksmīgi izturēja mazākumu. Tomēr spēles beigās tika gūti 15. un 16. vārti.
Metienu attiecība spēlē 10: 67, soda minūtes 16:14. Spēles protokols.
Nākamo spēli Latvijas U-20 izlase aizvadīs 28. decembrī plkst. 03:00 ar Slovākijas junioriem. Komandai ir jāaizmirst smagais zaudējums un jāsāk rakstīt jaunu vēsturi cīņā ar slovākiem. Atbalstīsim savējos!

Sadarbības partneri