Ovečkins – atomelektrostacija

Latvijas hokejisti ziemas olimpisko spēļu turnīra pirmajā spēlē otrdien ar 2:8 zaudēja favorītei Krievijai. Vārtus Latvijas izlases labā guva Herberts Vasiļjevs un Ģirts Ankipāns, bet Edgars Masaļskis atvairīja 37 no 45 metieniem. Pasaules čempioniem krieviem pa diviem vārtiem guva Daniss Zaripovs un Aleksandrs Ovečkins. Latvijas valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks atzīst, ka Krievijas komandas pārliecinošā uzvara Vankūveras hokeja turnīra pirmajā B apakšgrupas spēlē pret Latviju atspoguļo reālo spēka samēru.

"Pirmo periodu mēs, protams, nogulējām. Otrajā periodā spēlējām daudz labāk. Runājot par spēku kopumā, domāju, ka puiši izdarīja visu, ko varēja. Krievijas komandas līmenis ir ļoti augsts, tas attiecināms uz visām četrām maiņām - gan aizsardzību, gan uzbrukumu. Tas pats attiecināms uz vārtsargu līniju. " pēcspēles preses konferencē sacīja Znaroks.
"Puiši devās spēlēt ar ļoti labu emocionālo pacēlumu, to mēs jutām jau no pirmajām sekundēm. Mēs lūdzām spēlēt konstruktīvu hokeju, lai puiši pēc iespējas ātrāk rastu kopīgu valodu laukumā. Ar rezultātu esam apmierināti, taču ar vairākuma realizāciju bija nelielas problēmas. Pie šīm situācijām mums vēl ir jāpiestrādā," sacīja Krievijas izlases galvenais treneris Bikovs. Vinš arī atzina, ka Aleksandra Ovečkina enerģētiskais potenciāls salīdzināms ar atomelektrostaciju.
Vēl divas spēles B grupas turnīrā Latvija aizvadīs piektdien un sestdien pret Čehiju un Slovākiju. Neatkarīgi no sekmēm grupas turnīrā Latvijas izlase saglabās cerības iekļūt ceturtdaļfinālā.
Latvija – Krievija 2:8 (0:3, 0:1, 2:4)Vārti: 2:38 0:1 Zaripovs (Fjodorovs, Ņikuļins), 7:46 0:2 Radulovs (Fjodorovs, Kaļiņins), 19:25 0:3 Ovečkins (Sjomins), 38:18 0:4 Malkins (Afinagenovs, Kovaļčuks, vair.), 40:33 1:4 Vasiļjevs (Ņiživijs, Cipulis), 40:59 1:5 Ovečkins (Dacjuks), 41:30 1:6 Zaripovs (Zinovjevs), 43:04 1:7 Kovaļčuks (Malkins, Tutins), 43:35 2:7 Ankipāns (Sprukts, Karsums), 58:57 2:8 Morozovs (Markovs).Vārtsargi: Masaļskis - NabokovsMetieni: 20-45

Sadarbības partneri