Žēl, ka pret Kanādu nebija pirmā spēle

Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta otrajā spēlē ar 1:6 piekāpās Vankūveras olimpisko spēļu zelta medaļu ieguvējiem, Kanādas hokejistiem. Spēles iznākums bija izšķirts jau pirmajā pusē, kad jaunie kanādieši guva sešus vārtus.

Par pašu kļūdām šoreiz maksājām īpaši dārgi, četri vārti tika zaudēti mazākumā. Rezultātam esot 0:4, treneri nolēma pasaudzēt Edgaru Masaļski nākamajai spēlei un dot iespēju gūt labu pieredzi Mārtiņam Raitumam. Tieši viņš arī 2006. gada pasaules čempionātā Rīgā pēc trešo vārtu zaudējuma toreiz spēlē ar Kanādu nomainīja Sergeju Naumovu. Pats Mārtiņš šo doto iespēju augsti vērtē, sakot, ka spēlējot pret šāda veida komandām tiek gūta laba mācība – „Paldies treneriem par uzticību!”.

Pēc piekto vārtu zaudējuma izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks palūdza pusminūtes pārtraukumu. Drīz pēc tam mūsējie trīs reizes pēc kārtas tika pie iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā. Tomēr vairākums ir mūsu komandas vājākā vieta, var to saukt arī par neveiksmi. Jo pie vairākuma tiek strādāts daudz, tomēr ripa vārtos kā nekrīt tā nekrīt.

Pirms trešā perioda treneri deva uzdevumu spēlētājiem – vinnēt šīs spēles 20 minūtes! Tā arī notika. Spēles 51.minūtē Juris Štāls pārslidoja pāri visam laukumam, izdarīja metienu, bet vārtsarga atsisto ripu vārtos ieraidīja aizsargs Georgijs Pujacs, panākot 1:6.

Latvijas izlases sastāvā par labāko spēlētāju tika atzīts Mārtiņš Cipulis.

Pēc spēles sarunā ar Latvijas žurnālistiem izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pauda: „Vienādos sastāvos komanda spēlēja neslikti. Izveidojām daudz momentus, kurus gan nepratām izmantot. Žēl, ka pret Kanādu nebija pirmā spēle. Mūsu komanda parasti ieskrienas čempionāta gaitā un pēc tam nav apturama.”.

Rīt ir jauna diena, kurā komanda gatavosies ļoti atbildīgai spēlei ar Itālijas izlasi par iekļūšanu nākamajā kārtā. Tā notiks trešdien, 12. maijā plkst. 17.15 (pēc Latvijas laika).

Sadarbības partneri