Znarokam jāsniedz priekšlikumi, Beresņevs vadīs U-18 un U-20

Latvijas Hokeja federācijas 9. jūnija valdes sēdē hokeja valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks sniedza atskaiti LHF valdei par pasaules čempionātu Vācijā. LHF valde viennozīmīgi atzina, ka iepriekš uzstādītais uzdevums – iekļūt labāko astoņu komandu skaitā – netika izpildīts. Tomēr šogad iegūtā 11. vieta pasaulē ir izskaidrojama ar vairākām likumsakarībām.

LHF valde ir satraukta par izlases spēlētāju patriotisma un atbildības sajūtas valsts priekšā mazināšanos līdz ar komerciālo projektu attīstību. Būtiska problēma ir saskatāma arī izlases treneru nepieejamībā pilnvērtīgajā gatavošanas posmā. Svarīgi ir LHF kopā ar „Rīgas Dinamo” vadību pastiprināti domāt tieši par Latvijas hokeju un tās prioritātēm.
Pozitīvi valde novērtēja to, ka Vācijā pasaules čempionāta pieredzi guva vairāki jaunie spēlētāji, kas pakāpeniski ir neizbēgams process izlases sastāva atjaunošanā. Aktīvā diskusijā par turpmāko izlases treneru darbu, tika nolemts dot laiku Znarokam kopā ar Hariju Vītoliņu sagatavot priekšlikumus LHF valdei par iespējamā trešā trenera piesaisti darbam izlasi, kurš būtu brīvs hokeja speciālists ārpus kāda kluba, līgas vai citas izlases. Pēc priekšlikumu saņemšanas LHF valde pieņems galīgo lēmumu par šī brīža treneru turpmāko darbu ar izlasi.
LHF valde šodien apstiprināja arī Latvijas U-18 un U-20 trenerus jaunajai sezonai. Valde pieņēma lēmumu, ka turpmāk gan jauniešu, gan junioru izlasi vadīs galvenais treneris Leonīds Beresņevs. Šāds solis ir vērtējams pozitīvi, jo vairāki jaunieši jau sezonas laikā tiks iespēlēti junioru izlases sastāvā, kas var sekmēt pilnvērtīgāku izlašu gatavošanos pasaules čempionātiem. Savukārt Aleksandrs Kļinšovs ir piekritis būt par jauniešu izlases konsultantu. LHF valdi priecē, ka Kļinšovs ir atguvies no slimības, un arī turpmāk palīdzēs ar vērtīgajiem padomiem darbā ar Latvijas hokeja jaunatni.

Sadarbības partneri