Prieks atkal kopā būt...

Priekšjāņu laiks – 21. jūnijs varētu kļūt par „Dinamo” veterānu tradicionālās tikšanās laiku – par šādu priekšlikumu nobalsoja visi divdesmit no tiem, tuvu trīsdesmit uzaicinātajiem vecākās paaudzes dinamiešiem – tiem, kuri sasnieguši jau 60 gadu slieksni, spēlētājiem, treneriem un darbiniekiem, kuri bijuši „Dinamo” pastāvēšanas vēsturē kopš laikiem, kad hokejs un „Dinamo” kļuva viens vesels.

Katrs no viņiem kopējā vēsturiskajā ceļā ir atstājis daļiņu no sevis – un par to ar cieņu vakar tika spriests pie galda, kuru bija organizējusi LHF kopā ar Sergeja Žoltoka fondu un par saturu bija parūpējušies „Dzintars”, „Grindex” un „Aldaris”.
Bija patīkami vērot neviltotu atkaltikšanās prieku un dzīvās sarunas grupiņās. Kopā bija sapulcējušās vairākas dinamiešu paaudzes – E.Bauris no pašas pirmās pēckara dinamiešu paaudzes savos 92 gados līdz 1950. gadā dzimušajam V. Serņajevam. Ar prieku tika uzklausīti V.Tihonova, V. Jurzinova un V. Krikunova sveicieni. Ar viņiem es sarunājos pa telefonu pirms tikšanās.
Pieceļoties kājās un klusējot tika pieminēti tie, kuru vairs nav, uzklausīta Dinamo republikāniskās padomes priekšsēdētāja Viktora Zemmera uzruna. LHF oficiālo viedokli pauda LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks, kurš prezidenta Kirova Lipmana prombūtnes laikā vada LHF darbu. Dinamo ilggadēja trenera Edgara Rozenberga vārdi, Elmāra Baura Latvijas hokeja redzējums, Anatolija Kuzņecova un Viktora Afoņina domas un pateicības vārdi par sarīkoto pasākumu.
Debates par veterānu problēmām un to iespējamiem risināšanas ceļiem izvērtās samērā plašas un slēdziens tomēr bija viennozīmīgs – interese vienam par otru jāizrāda iespējami biežāk, bet galvenais jārod reāli risinājumi problēmām, kuras ir saistītas ne tikai ar veselību, bet reālā dzīve ir sarūpējusi arī citas.
Kopumā pasākumu var uzskatīt par izdevušos – tādu viedokli pauda visi un gribu pateikt lielu paldies visiem tiem, kuri piedalījās organizēšanā. Pateicamies LHF, Grindex, Dzintaram un Aldarim par sagādātajām veltēm un Sergeja Žoltoka fonda vārdā izsaku savu gandarījumu, ka par vienu no fonda darbības mērķiem – izrādīt rūpes par veterāniem ar šī pasākuma organizēšanu un tradīcijas iedibināšanu esam pavirzījušies mazu soli uz priekšu.

Ar sveicieniem Līgo svētkos visai Latvijas hokeja sabiedrībai,

Sergeja Žoltoka fonda
valdes priekšsēdētājs
Ēvalds Grabovskis

Sadarbības partneri