Čempionāta galvenais mērķis – jauno hokejistu izaugsmes veicināšana

Sakarā ar to, ka 17. aprīlī tiek dots starts Latvijas atklātajam virslīgas hokeja čempionātam, tika sarīkota preses konference. Preses konferencē piedalījās LHF valdes loceklis Valentīns Bļugers, LHF izpilddirektors Ēvalds Grabovskis, LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins un tiesnešu sektora vadītājs Andrejs Zaķis.

Vēlreiz tika paziņots, ka 2010./2011. gada sezonā Latvijas atklātajā hokeja virslīgas čempionātā piedalīsies deviņas komandas sākotnēji plānoto astoņu vietā - "Liepājas Metalurgs II", "Daugavpils Latgale", HK "Ogre", HS "Rīga/LSPA", "HSRīga/ Prizma", "Zemgale/JLSS", "Ozolnieki/Monarhs", Elektrēnu "Energija-Orakulas" un "SMS Credit" (pagājuša sezonā startēja ar nosaukumu HK "Concept").

LKF valdes loceklis Valentīns Bļugers: "Darīts viss, lai visas čempionātā iesaistītās puses būtu maksimāli apmierinātas. Pēc ilga pārtraukuma čempionātā piedalīsies komanda no Jelgavas. Šogad čempionātā piedalās vairākas junioru un jauniešu vecuma komandas. Līdz ar to, jāsaka, ka 2011. gada Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta prioritārais mērķis – pilnveidot hokejistu meistarību, gatavojot rezerves Latvijas hokeja valstsvienībai, akcentējot tieši Latvijas U-20 un U-18 izlašu intereses.”

Par čempionāta norisi un izspēles kārtību ziņoja LHF izpilddirektors Ēvalds Grabovskis: "Sestdien un svētdien tiks aizvadītas pirmās spēles jaunajā sezonā Latvijas čempionātā. Patīkami, ka būs komanda no Jelgavas, nākotnē ceram sagaidīt arī komandu no Valmieras. Spēles norisināsies četros riņķos, katra komanda aizvadīs 32 regulārās sezonas spēles, kas nozīmē kopumā 144 spēles. Pēc regulāras sezonas spēlēm, kas beigsies 27. februārī, astoņas labākās komandas aizvadīs izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot Latvijas atklātā virslīgas hokeja čempionu. Pēdējā finālspēle ir paredzēta 27. martā.

Preses konferencē tika pavēstīts, ka šobrīd visi virslīgas komandu sastāvi jau ir pieejami LHF mājas lapā. Tāpat kā iepriekšējā sezonā, visiem mačiem būs online translācija.

Sadarbības partneri