Zemgales derbijā pārāki Ozolnieki

Pagājušajā nedēļas nogalē tika aizvadītas vien trīs Latvijas atklātā hokeja čempionāta spēles. Zemgales komandu derbijā uzvaru svinēja, čempionāta līderi Ozolnieki-MONARCH, Rīgas derbijā –Prizma pirmo reizi uzveica LSPA. DHK Latgale pārspēja SMScredit.lv.

Vienīgajā piektdienas, Latvijas čempionāta, spēlē savā starpā sacentās abas HS Rīga komandas – Prizma pret LSPA. Iepriekšējās trijās reizēs uzvaras svinēja tikai Igora Smirnova vadītā komanda. Spēlēs sākums neliecināja par labu prizmiešiem, piektajā minūtē LSPA komandas kapteinis Andrejs Smirnovs atklāja rezultātu. Tomēr Prizmas vienība ne vien spēja izlīdzināt rezultātu, bet arī izvirzīties vadībā, precīzi bija Mārcis Zembergs un Artūrs Savrinovičs. Minūti pirms perioda beigām Jānis Zariņš panāca 2:2. Otrais periods beidzās bez vārtu guvumiem, uzvarētāja noskaidrošana tika atlikta uz trešo trešdaļu, kad pašā perioda sākumā Aigars Bērziņš otro reizi izvirzīja Prizmu vadībā. Studenti ar visiem spēkiem centās atspēlēties, tomēr pašā spēlēs izskaņā savos vārtos dabūja vēl ceturto ripu, 4:2 un Prizma svin savu pirmo uzvaru pār saviem principiālajiem sāncenšiem. Šis panākums ļāva Ērika Miļūna vadītai komandai pakāpties uz septīto vietu.

Zemgale/JLSS savās mājās uzņēma turnīra līderus Ozolnieki-MONARCH. Pārliecinoši ar 9:2 uzvaru svinēja viesi. Uzvarētājiem, čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Jānis Ozoliņš atkal bija rezultatīvs, šoreiz 4 (1+3) punkti. Ilgi gaidītais Zemgales komandu derbijs izvērtās par īstu cīņu, tiešā tā vārda nozīmē. Rezultāts gluži neradīja tādu pārsteigumu, kā soda minūšu skaits abās komandās – 147! Ozolnieku komandai vien 93 minūtes, kas absolūti ir šīs sezonas vienas spēles rekords. Pēc šīs spēles arī LHF disciplinārais komisijai būs vairāk darba, lai izvērtētu visu notiekošo uz ledus.

Ar katru spēli nebeidz pārsteigt Daugavpils komanda, kura šoreiz pārspēja, labi nokomplektēto SMScredit.lv. Mājinieki, DHK Latgale, jau pēc pirmā perioda bija vadībā ar 3:0 (Kerčs, Ļeščovs, Borovkovs). Otrajā trešdaļā, trīs reizes ripu no saviem vārtiem nācās ņemt ārā Latgales vārtu vīram Arturam Kuzmičiusam, 3:3. Neveiksmīgi spēlējošo kreditoru vārtsargu Kristapu Stiģi, nomainīja Edvīns Silavnieks. Arī viņš nebija glābējs, četras minūtes pirms spēles beigām precīzs bija Andrejs Lukins, 4:3 un DHK Latgele svin savu otro uzvaru šajā sezonā pret SMScreit.lv. Pēc šī panākuma Daugavpils komanda pakāpās uz ceturto vietu, nobīdot savus šīs dienas pretiniekus.

Šogad Latvijas virslīgā ir paredzētas vēl 5 spēles. Piektdien, 17. decembrī DHK Latgale savās mājās uzņems HK Ogre, 18. decembrī HS Rīga/Prizma viesos Ozo ledus hallē, SMScredit.lv Piņķos sacentīsies ar Zemgale/JLSS. 22. decembrī Zemgale/JLSS vēlreiz uzņems kaimiņus no Ozolniekiem un visbeidzot Elektrēnu Energija-Orakulas savā laukumā sacentīsies ar DHK Latgale.
Latvijas atklātā hokeja čempionāta turnīra tabula

Sadarbības partneri