Juniori pieveic Itāliju

Latvijas U-20 hokeja izlase savā priekšpēdējā pasaules čempionāta spēlē spraigā cīņā ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pieveica Itālijas vienību. Mūsu komandas vienīgos vārtus guva Zemgus Girgensons.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli pret Japānas komandu, šodien ierindā atgriezās Mārtiņš Porejs, kā arī vārtos stājās, divas spēles aizvadījušais, Jānis Kalniņš.

Latvijas komanda aktīvi uzsāka spēli, bieži bīstami apdraudot Itālijas komandas vārtus. Brīžos, kad Itālijas junioru izlases vārtu vīrs vairs nebija glābējs, palīgā nāca vārtu pārliktnis un vārtu stabs. Pirmā perioda izskaņā, Latvijas komandas uzbrucējs Kristiāns Pelšs aktīvi iesaistījās cīņā pretinieku zonā par neitrālo ripu, iegrūžot Itālijas komandas spēlētāju apmalē. Par šādu rīcību spēles galvenais tiesnesis Viki Trilars mūsu spēlētājam piesprieda noraidījumu līdz spēles beigām (5+20). Latvijas junioru izlase veiksmīgi visu to laiku aizsargājās līdz atskanēja perioda beigu signāls.

Otrajā trešdaļā Latvijas komanda tikpat aktīvi cīnījās kā pirmajā, diemžēl netika realizēti daudzi vārtu gūšanas momenti. Tomēr perioda vidū Ronalds Ķēniņš ar Zemgusu Girgensonu pamanījās izskriet divatā pret vienu itāļu aizsargu. Ķēniņš spēcīgi meta pa vārtiem, vārtsargs ripu atvairīja, pirmais pie atlecošās ripas paguva Ķēniņš, kurš atspēlēja to brīvajam Girgensonam. Zemgusam atlika ripu raidīt jau praktiski tukšajos Itālijas izlases vārtos, 1:0.

Arī otrais periods tika aizvadīts īstā cīņā ar Latvijas komandas pārsvaru, tomēr nevienai no komandām vārtus gūt vairs neizdevās. Spēle beidzās un Latvijai jau ceturtā uzvara. Par labākajiem šī mača spēlētājiem tika atzīti abu komandu vārtsargi

Pēc spēles Latvijas U-20 izlases treneris Leonīds Beresņevs dalījās ar savām pārdomām: Līdz pēdējai spēlei esam nonākuši bez zaudējumiem, esam apmierināti. Arī šodien netika realizēti vairāki vārtu gūšanas momenti. Visas sešdesmit minūtes iniciatīva piederēja mums. Kaut kur nedaudz pietrūka precizitātes, tas viss ir uz noguruma fona. Ir redzams, ka spēlētājiem trūkst svaiguma. Psiholoģiskā ziņā viss ir kārtībā, nevarēja nepamanīt, ka puiši ir noskaņojušies spēlei, cīnās par katru centimetru. Augstā līmenī bija visi spēles komponenti. Šī spēle jau ir pagātne, tagad ir atlikusi pēdējā spēle, kurā noskaidrosies čempionāta uzvarētājs.

Latvijas komandas šīsdienas vienīgo vārtu autors Zemgus Girgensons atzina: Šodien mēs spēlējām labāk nekā pret Japānu. Spēlējām kā komanda – viens par otru. Šāda spēle mūs saliedē vairāk kā komandu. Mums bija ļoti daudz iespējas gūt vārtus. Gribu pateikties saviem maiņas partneriem, kuri rod man izdevības gūt vārtus. Par nākamajiem pretiniekiem baltkrieviem zinu, ka viņiem ir talantīgi uzbrucēji, kuri var iemest. Domāju, ka mums pret viņiem būs jāspēlē ar visu sirdi.

Itālija – Latvija 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Vārti: 0:1 Girgensons (Ķēniņš) 28:12
Metieni: 20:40
Soda minūtes:10:27
Vārtos: Koljato – Kalniņš

Sadarbības partneri