Ziemassvētki Latvijas hokeja veterāniem

Jau ne pirmo gadu Ziemassvētku gaidīšanas laikā Volvo hallē pulcējas Latvijas hokeja veterāni, lai neformālā gaisotnē atkal tiktos un atcerētos laikus, kad varēšana bija cik uziet, kad reizēm arī jūra bija līdz ceļiem, kad par veselību nejautāja un nerunāja, acis spīdēja un rokas, un kājas zibēt zibēja. Ir ko atcerēties.

LHF Veterānu komiteja, Sergeja Žoltoka fonds sadarbojoties nolēma šī gada pasākumā apvienot vairākas šim gadam nozīmīgas lietas un dzima ideja par pasākuma sarīkošanu, kurš saucas „Uzticīgs hokejam”, veltīts Latvijas hokeja 80. gadskārtai, pazīstamā Latvijas hokeja un futbola trenera Alekseja Auziņa 100 gadu jubilejai un Latvijas hokeja veterānu 2010.gada Ziemassvētkus atzīmēt ar aicinājumu – „Atceroties pagātni – domā par nākotni”.

Sarīkojuma pirmajā daļā – sportiskajā, notika divu veterānu komandu – „Dinamo” un „Vecmeistars” spēle, kuras rezultāts 8:8. Tālāk sekoja visu pasākuma dalībnieku un klātesošo skatītāju fotografēšanās lielajai kopbildei, kuru iecerēts izvietot „Arēnā Rīga”. Tam sekoja mūsu hokeja nākotnes – 2000.gadā dzimušo jauno hokejistu „Prizma-Pārdaugava” un HS „Rīga” savstarpējā spēle, kurā spēcīgāki izrādījās hokeja skolas jaunie hokejisti. Gan veterāniem, gan jaunajiem hokejistiem pie Ziemassvētku veltēm palīdzēja tikt Sala vecis un Sniegbaltīte.

Vakar otrajā daļā pēc Klusuma mirkļa sekoja LHF prezidenta Kirova Lipmana uzruna un laba vēlējumi Latvijas hokeja veterāniem, kuriem pievienojās ar saviem arī pirmais, atjaunotās Latvijas hokeja federācijas prezidents Vilnis Burtnieks. Vakara norisi pārliecinoši savās rokās turēja viens no hokeju zinošākajiem, un ne tikai, cilvēks, kura mūža ieguldījumu sportā ir novērtējusi mūsu valsts vadība un sabiedrība, Gunārs Jākobsons, kuru, dāvājot Latvijas hokeja izlases formas kreklu un ziedus apsveica Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans. Līdzīgi tika sveikta arī aktrise Velta Skurstene, kā viena no aizrautīgākajām līdzjutējām Latvijas hokeja vēsturē un izmantojot gadījumu arī viņas radošā mūža 80.gados. Uzklausot sev veltītos vēlējumus aktrise, nepaliekot parādā, veterānu saimi iepriecināja ar tikai viņai raksturīgo optimisma lādiņu, kurš vienaldzīgu neatstāja nevienu. Vakara māksliniecisko saturu bagātināja gleznotāja, mākslinieka un hokeja drauga Jāņa Anmaņa klātbūtne, dodot iespēju klātesošajiem iepazīties ar sava talanta bagāto klāstu. Dzīvību visā ienesa jaunā paaudze – raidījuma „Latvijas Zelta talanti” dalībnieki – savu riteņa pārvaldīšanas māku demonstrēja Dāvis Dudelis, bet daudzo instrumentu un skaņu atdarināšanas speciālists Rihards Maslovs sniedza tādu koncertu, ka maz nelikās. Visa vakara muzikālo noformējumu gan uz ledus, gan otrajā daļā, nodrošināja kādreiz pazīstamā „Rīgas Daugava” aizsarga Arno Lejas dēls – Armands, kurš to dara profesionāli daudzus gadus, jau no Sporta pils laikiem, bet tagad Arēnā Rīga.

Savu ieguldījumu vakara pozitīvajā noskaņojumā deva Sandra Glāzupa un Gunārs Jākobsons iepriecinot klātesošos ar zināmām un jaunām melodijām. Muzikālās daļas noslēgumā mūsu vecmeistara – Elmāra Baura rokās akordeons šķita kā hokeja nūja, ko perfekti pārvaldīja 92.gadus vecais mūsu mohikānis.

Protams, neizpalika pateicības vārdi, tie galvenokārt tika adresēti tām organizācijām un to vadītājiem, bez kuriem šādi Ziemassvētki vienkārši nevar būt.
Par atbalstu pateicamies:

A/S Latvijas Dzelzceļš – v.pr. Uģis Magonis
LHF – prezidents Kirovs Lipmans
A/S Aldaris – v.pr. Inese Šure, izpilddirektors Tomass Panteli
A/S Dzintars – prezidents Iļja Gerčikovs un Vladimirs Trojanovskis
A/S Grindeks – v.pr. Jānis Romanovskis
Izdevniecībai Zvaigzne ABC
Hokeja Pasaulei – Andrejs Silavnieks
Volvo Sporta un atpūtas centra vadībai – Aivars Kārkliņš, Pauls Dzindulis, Ēriks Miļuns un visiem tiem, kuri piedalījās pasākuma organizēšanā.

Ar pateicību organizatori
LHF Veterānu komiteja – Uldis Opits
Veterānu atbalsta fonds „Vecmeistars” – Normunds Kupcis
un Sergeja Žoltoka fonda vārdā
Valdes priekšsēdētājs
LHF izpilddirektors
Ēvalds Grabovskis

Sadarbības partneri