LHF valdes sēdes 30. aprīļa lēmumi

30. aprīlī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Latvijas izlases gatavošanās gaita pasaules čempionātam;
- Latvijas U18 izlases starts pasaules čempionātā;
- Jautājumi par Latvijas jauniešu komandu spēlēšanu ārzemēs.

Par Latvijas U18 hokeja izlases startu pasaules čempionātā augstākajā divīzijā Sočos LHF valdei atskaitījās izlases galvenais treneris Vjačeslavs Nazarovs. Viņš atzina, ka gatavošanās pasaules čempionātam notika ļoti labi: Mums bija nodrošināti labi apstākļi, arī spēlētājus izvēlējāmies labākos. Jautāts, kas bija galvenais iemesls neveiksmēm, Nazarovs atzina augsto elites divīzijas komandu līmeni: bija grūti spēlēt pret tāda līmeņa komandām, tikai dažiem mūsu puišiem bija šāda līmeņa spēļu pieredze. Vārtsargu līnija bija vājāka par uzbrucējiem un aizsargiem, sacīja Nazarovs.

LHF valde vienbalsīgi atzina U18 izlases startu kā neveiksmīgu, jo pirms čempionāta noteiktais uzdevums netika izpildīts.

Par Latvijas hokeja izlases gatavošanās gaitu pasaules čempionātam, LHF valdi iepazīstināja izlases galvenais treneris Teds Nolans: Mēs esam nospēlējuši vairākas pārbaudes spēles, noteikti derētu vēl kāda, bet mēs vairs nevaram atļauties traumas, jo mums ir daudz traumēto. Komandas raksturs ir audzis, daudzi šīs pārbaudes spēles aizvadīja neveseli un ar sāpēm. Esmu lepns par puišiem, kuri izgāja visu sagatavošanās posmu.

LHF valde tika iepazīstināta ar Latvijas hokeja izlases kandidātiem, galīgais sastāvs tikšot nosaukts 1. maijā pēc pēdējā treniņa. LHF valde kā valstsvienības uzdevumu maijā gaidāmajā pasaules čempionātā noteica iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Kā pēdējais šīs valdes sēdes dienas kārtībā esošais jautājums bija par Latvijas jauniešu komandu spēlēšanu citu valstu čempionātos. LHF valde konstatēja, ka sakarā ar vairāku Latvijas jaunatnes komandu dalību St. Pēterburgas un MHL čempionātos, krasi ir krituši U18 un U20 izlases rezultāti pasaules čempionātos. Jaunie spēlētāji sezonas laikā aizvada ļoti daudz spēļu, savukārt aizvada maz treniņus un iekavē mācības, kas neveicina to progresu. LHF valde pieņēma lēmumi šo sāpīgo jautājumu izskatīt LHF treneru padomei un dot savu profesionālo atzinumu. Ir jāveido spēcīgs vietējais jaunatnes un Virslīgas čempionāts. Bez pašmāju jaunajiem spēlētājiem vietējais čempionāts neuzlabosies, bet mums tas noteikti ir jāattīsta, sacīja Lipmans.

Sadarbības partneri