LHF valdes sēdes 6. septembra lēmumi

6. septembrī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas apstiprināšana;
- Latvijas sieviešu izlašu nolikuma apstiprināšana;
- Latvijas izlašu plāni novembrī;
- Tiesnešu apmaksas EUR aprēķina apstiprināšana

LHF valde vienbalsīgi apstiprināja profesionālas ievirzes sporta izglītības programmu hokejā. Programma tapa LHF sadarbībā ar prof. Jāni Kupču un LSPA prof. Igoru Ķīsi. Valdes sēdē tika pavēstīts, ka ar izstrādāto materiālu ir iepazinušies treneru padomes locekļi un daudzi Latvijas hokeja treneri. Tika ziņots, ka treneri ir akceptējuši un pieņēmuši šo izglītības programmu. Programmas izstrādes galvenais mērķis ir panākt, lai visās hokeja skolās strādātu pēc vienotas sistēmas. LHF treneru padomei tiktu uzticēts kontrolēt programmas īstenošanu dzīvē. Drīzumā ar Latvijas hokeja programmu varēs iepazīties elektroniski LHF mājas lapā.

LHF valde apstiprināja sacensību nolikumu un pieteiktās komandas 2013./2014. gada sezonas Latvijas sieviešu hokeja čempionātā. Čempionātā piedalīsies četras komandas: SHK Laima, SHK Laima90, L&L un SHK Sāga, kuras četros riņķos aizvadīs 12 čempionāta spēles. Čempionātu plānots sākt 14. septembrī.

LHF valde tika iepazīstināta ar izlašu plāniem IIHF starptautiskajā pārtraukumā novembrī. 7. un 8. novembrī „Arēnā Rīga” Latvijas hokeja valstsvienība divreiz sacentīsies ar Krievijas otro izlasi. Tajā pašā laikā no 7. līdz 9. novembrim Rīgā norisināsies tradicionālais Žoltoka piemiņas turnīrs U20 izlasēm. Mūsu junioru pretinieki būs Dānijas, Austrijas un Baltkrievijas vienaudži. Novembra pārtraukumā jaunizveidotā U19 izlase izbraukumā tīs reizes sacentīsies ar spēcīgo Šveices U19 izlasi. Pārbaudes spēles ir paredzētas arī mūsu U18 izlasei, kura viesos spēkiem mērosies ar Norvēģijas komandu. Visbeidzot, Latvijas U17 izlase no 7. līdz 9. novembrim piedalīsies starptautiskajā četru valstu turnīrā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Mūsējo pretinieki būs Baltkrievijas U17 un Krievijas un Slovākijas U16 izlases.

LHF valde apstiprināja Latvijas hokeja tiesnešu izmaksas pāreju no lata uz eiro.

Sadarbības partneri