LHF treneru padomes protokols Nr. 4

1. Par jauno hokejistu vispārējās fiziskās sagatavotības (VFS) līmeni pa vecuma grupām.
Klausījās: H. M. Ozoliņbeika ziņojumu par jauno hokejistu fiziskās sagatavotības līmeni, kas visās vecuma grupās skriešanas vingrinājumos kopumā ir zem vidējā vērtējuma līmeņa. Pārejos – tikai vidējā līmeņa novērtējuma robežās.

Nolēma:

1.1. Konstatēt, ka jauno hokejistu vispārējās fiziskās sagatavotības vidējais līmenis atbilst vidējam novērtējumam un treneru padomei nepieciešams veikt nopietnu darbu hokejistu VFS sagatavošanas paaugstināšanas virzienā.
1.2. Rosināt LHF organizēt rudenī VFS sacensības vairākās vecuma grupās ar 3 – 5 klubu pārstāvju piedalīšanos attiecīgajā vecuma grupā.
1.3. Rosināt LHF atjaunot hokejistu meistarības iemaņu testus uz ledus, līdzīgi tiem, kādus uz IIHF simtgadi organizēja starptautiskā hokeja federācija.

2. Par „Profesionālās ievirzes sporta izglītības programma hokejā” ieviešanas un pielietošanas praksē gaitu klubos.

Nolēma:

2.1.Veicināt VFS un hokeja spēles iemaņu konkursu ieviešanu, kā vienu no programmas izpildes kontroles mehānismiem,.
2.2. Pirms sezonas izlases veidā iepazīties ar atsevišķu treneru treniņu plāniem jaunajai sezonai un to atbilstību programmas prasībām, vajadzības gadījumā palīdzot koriģēt tās.

3. Par Latvijas komandu došanos uz starptautiskajiem turnīriem un starptautisko turnīru organizēšanas Latvijā noteikumu ievērošanu. Pamatojoties uz pēdējos gados uzkrāto vairāk negatīvo nekā pozitīvo pieredzi, ko devuši dažādu jauniešu un junioru komandu starti citu valstu organizētajos turnīros un pašu mājās organizētās starptautiskās sacensības;

Nolēma:

3.1. Atgādināt, ka izbraukšanai uz starptautiskām sacensībām ārzemēs un ārvalstu komandu uzaicināšanai uz turnīriem Latvijā, vadoties no Starptautiskās hokeja federācijas noteikumiem, obligāti nepieciešams izbraukumu vai turnīra organizēšanu pieteikt Latvijas Hokeja federācijā.
3.2. Minēto noteikumu neizpildes gadījumā sodīt vainīgos atbilstoši „LHF disciplināro sodu nolikumam”.
3.3. Ņemot vērā vairāku klubu lūgumus par iespējām starptautisku turnīru laikā papildināt savus sastāvus ar dažiem citu klubu spēlētājiem, ja tas nav pretrunā ar attiecīgo sacensību nolikumu:
3.3.1. Izņēmuma kārtā atļaut piesaistīt savai komandai atsevišķus citu klubu spēlētājus, pieaicinātajiem spēlētājiem nepārsniedzot 30% no komandas kopējā sastāva.
3.3.2. Atļauju izņēmuma kārtā iesaistīt atsevišķus citu klubu spēlētājus savā sastāvā uz starptautiskiem turnīriem var dod tikai LHF treneru padome un tikai pēc apstiprinošas rakstiskas atļaujas saņemšanas no piesaistītā spēlētāja kluba.

Sadarbības partneri