LHF valdes sēdes 14. janvāra lēmumi

14. janvārī notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ikmēneša valdes sēde. Dienas kārtībā bija jautājumi par:
- Latvijas čempionāta norise;
- Latvijas U20 hokeja izlases starts pasaules čempionātā Polijā.
- Latvijas U18 izlases treneru korpusa sastāvs;
- Latvijas izlases gatavošanās Olimpiskajām spēlēm.

Par Latvijas virslīgas hokeja čempionātu LHF valdi iepazīstināja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Viņš atzina, ka regulārajā čempionātā ir nospēlēta divas trešdaļas spēļu. Pārliecinoši pēdējā vietā turnīra tabulā atrodas Daugavpils komanda. Pārējās komandas ir līdzvērtīgas. Čempionāta līdervienībā - HK „Kurbads” ir notikusi treneru maiņa, Aigara Razgala vietā ir stājies Aigars Cipruss. Par decembra vērtīgāko spēlētāju hokeja virslīgā tika atzīts HK „Kurbads” aizsargs Toms Bluks.

LHF valde izskatīja Latvijas U20 hokeja izlases startu pasaules čempionātā Polijā, kur tika izcīnītas četras uzvaras un piedzīvots zaudējums ar 1:4 pret Dānijas vienaudžiem un atzina, ka rezultāts nav apmierinošs. Šajā sakarībā tika pieņemts lēmums neturpināt darbu ar U20 izlases galveno treneri Leonīdu Tambijevu, kuram pēc pasaules čempionāta ir beidzies līgums.

LHF ikmēneša valdes sēdē Ēriks Miļuns tika apstiprināts par jauno Latvijas U18 hokeja izlases galveno treneri. 46 gadus vecajam Ērikam Miļunamir liela pieredze darbā ar jauniešu hokeja komandām. Kā galvenais treneris pie U18 izlases stūres debitēja 2010. gada nogalē un 2011. gada pavasarī Rīgā izcīnīja vienīgo ceļazīmi uz pasaules čempionāta elites divīziju. Pēc gada Miļuns jau stājās pie U20 izlases komandas vadīšanas un pasaule s čempionātā augstākajā divīzijā spēja saglabāt vietu Top10 komandu pulkā. Ērikam Miļunam par palīgiem ir iecelti Aigars Razgals un Anatolijs Jemeļjaņenko.

Latvijas hokeja valstsvienība 1. februārī „Volvo SC” ledus hallē uzsākts piecu dienu treniņnometni. 6. februārī olimpiskā izlase ar "Air Baltic" čarterreisu izlidos uz Sočiem. Olimpisko spēļu priekšvakarā Sočos tiks aizvadītas pārbaudes spēles ar Krieviju (08.02.) un Austriju (10.02.). LHF valde komandai izvirzīja uzdevumu nostartēt cienīgi ceturtajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas un nospēlēt atbilstoši savam līmenim.

Sadarbības partneri