Pēteris Ostošovs: „Kāpēc gan neticēt uzvarai sērijā, jo mēs joprojām elpojām”

Foto: Edijs Pālens Leta

Trešdien, 5. aprīlī ar HK „Kurbads” uzvaru 2:1 septītajā finālmačā pār HK „Mogo”, noslēdzās Latvijas virslīgas hokeja čempionāta 2017. gada sezona. Pēc spēlēs abu komandu galvenie treneri Pēteris Ostošovs un Oļegs Sorokins dalījās par izšķirošo spēli un par finālsēriju kopumā.

HK „Kurbads” galvenais treneris Pēteris Ostošovs: „Uz šo spēli jau gājām ar pārliecību, jo bijām pieraduši katru spēli aizvadīt kā pēdējo. Tomēr maču sākām vāji un Mārtiņa Raituma drošā spēle vārtos neļāva "Mogo" aiziet vadībā. Pārtraukumā ģērbtuvē nomierinājāmies un jau otro periodu spēlējām labāk, izvirzījāmies vadībā, kaut vārti bija kuriozi. Arī pēc otrā perioda ģērbtuvē hokejisti bijuši mierīgi, taču trešā trešdaļa iesākās ar zaudētiem vārtiem. Pirmajā nomaiņā ielaidām vārtus. Tad sākās raksturs, un šoreiz tomēr beigās paveicās mums pretēji citām reizēm. Par to man liels prieks. Kāpēc gan neticēt uzvarai sērijā, jo mēs joprojām elpojām. Lūzuma punkts bija Ogrē ceturtajā spēlē, kad izturējām piecas minūtes mazākumā un uzreiz guvām vārtus. Henrijs Ančs, Elviss Želubovskis un Prūsis mums sagādāja zaudētās spēles, bet jāsaka, ka līdz galam beigās tomēr nenospēlēja. Beigās neviens no viņiem neizvilka "Mogo”.

HK „Mogo” galvenais treneris Oļegs Sorokins: „Bija bauda trenēt. Finālā izvilkt no 0-3, cepuri nost "Kurbada" puišiem, es acīmredzot pie 3-0 nespēju atrast pareizos vārdus, kaut visi apzinājāmies, ka vēl viena spēle tāpat jāuzvar. Par šodienas maču esmu gana lepns, žēl, ka mums nekrita, bet arī pretinieks daudz ko neļāva. Pie rezultāta 3-0 psiholoģiski jūties komfortabli un viens no galvenajiem iemesliem ir galvā, tomēr abas komandas meistarības ziņā ir ļoti līdzīgas - mēs nenospēlējām spēles līdzeni, jo bija kāpumi, bija kritumi. Šodien puiši bija ļoti labi noskaņojušies, bet to vajadzēja nedaudz agrāk. Lielākās problēmas mums sagādāja Hartmanis un Zolmanis, kā arī vārtsargi, jo nespējām gūt vārtus. Hartmanis aizvadīja stabilu sēriju. Mums labākie bija Rustams Begovs, Rūdolfs Prūsis un Edgars Kurmis, bet tomēr nedaudz pietrūka enerģijas, lai izvilktu sēriju”

 

Saistītie raksti

Sadarbības partneri