"Liepāja" un "Kurbads" pārņem vadību sērijā

Foto: Ruslans Antropovs

Sestdien Latvijas hokeja virslīgas izslēgšanas spēlēs tika aizvadītas trešās pusfinālspēles. LHK "Liepāja" trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 5:3 pieveica HK "Mogo", savukārt HK "Kurbads" viesos Jelgavas ledus hallē ar 4:1 apspēlēja HK "Zemgale/LLU".

HK Zemgale/LLU - HK Kurbads 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)

"Kurbads" rezultātu atklāja jau piektajā minūtē pēc veterāna Aleksandra Macijevska precīzā metiena. Spēles turpinājumā pirmajā periodā abu komandu spēlētāji izcēlās ar asiem spēka paņēmieniem un asumiem, kas noveda pie kopā 12 divminūšu noraidījumiem. Vārti gan tika gūti tikai vieni - vairākumu izmantoja Aleksandrs Galkins.

Taču jau tā lielais soda minūšu skaits tika dubultots dažas sekundes pirms perioda beigām, kad "Zemgales" spēlētāju apmalē iegrūda Sandis Zolmanis un saņēma 5+20 noraidījumu, kamēr viņa komandas biedram Rihardam Remiņam tika desmit minūšu disciplinārs sods.

Vairākumā gan "Zemgale" īpaši ilgi spēlēt nevarēja, jo 2+2 sodu saņēma Matīss Gelažis, un otrā perioda sākumā "Kurbads" nostabilizēja savu pārsvaru, Kristam Apsītim panākot 3:0. Zemgalnieku situācija palika vēl sliktāka perioda otrajā pusē, kad Macijevskis guva savus otros vārtus un panāca jau graujošo 4:0.

44. minūtē "Zemgalei" beidzot izdevās realizēt vairākumu un pārspēt Mārtiņu Raitumu. Ar vārtu guvumu izcēlās Ēriks Ozollapa, un "Zemgale" turpināja spēlēt pietiekami aktīvi, lai vēl atstātu intrigu par mača uzvarētāju, taču, tuvojoties mača beigām, otros vārtus "Zemgalei" tā arī neizdevās gūt. "Kurbads" līdz ar to varēja īpaši vairs nesatraukties un novadīt maču līdz galam ar uzvaru 4:1.

HK Liepāja - HK Mogo 5:3 (0:0, 2:1, 3:2)

Līdzīgi kā sērijas pirmajos divos mačos, arī šoreiz HK Mogo vārtos stājās Henrijs Ančs, HK Liepāja - Vadims Miščuks. Ja otrajā pusfināla sērijā abi vārtsargi atstāja savus cietokšņus neskartus 60 minūtes, tad šoreiz vārti palika sausi pirmās 26 minūtes.

Tomēr nākamo 5 minūšu laikā tika gūti trīs vārti. Vispirms otrā mača uzvaras vārtu autors Egils Kalns izvirzīja mājniekus vadībā 1:0. Vēlāk Ronalds Cinks panāca izlīdzinājumu, bet pēc mazliet vairāk kā minūtes Martins Lavrovs liepājniekiem guva otros vārtus.

Sākoties trešajam periodam Anču Mogo vārtos nomainīja Konstantīns Šipunovs, kuru mājniekiem jau pirmajās minūtēs pēc precīziem Māra Mieža un Marka Kaļeiņikova metieniem izdevās pārspēt divas reizes. Mogo uzbrucējs Rūdolfs Prūsis gan vienus vārtus atguva, bet 58.minūtē vēl vienu ripu viesu vārtos iemeta Lavrovs. Mogo vēl paguva izmantot Kaļeinikova noraidījumu - Agris Saviels guva trešos vārtus viesu labā, bet tas arī šoreiz bija viss - HK Liepāja uzvarēja ar 5:2, sērijā izvirzoties vadībā 2-1.

Abu sēriju ceturtās spēles norisināsies svētdien.Tiešraides portālā sportacentrs.com.

Saistītie raksti

Sadarbības partneri