„IIHF Prasmju un izveicības izaicinājuma sacensību” fināls

Šī gada 1. maijā, plkst. 13:00, hokeja hallē "Rīga" notiks „Prasmju un izveicības” sacensību fināls, kurā piedalīsies 2000./2001. gada dzimušie jaunieši un jaunietes.

IIHF ir izveidojusi testu sistēmu un pamatojoties uz šo sistēmu no 2015. gada janvāra līdz 2015. gada 10.aprīlim visās LBJMH komandās tika rīkotas Vispasaules „Prasmju un izveicības izaicinājuma” sacensību priekšsacīkstes.

Labākie jaunieši 1. maijā, hokeja hallē „Rīga” piedalīsies Latvijas finālsacensībās. Labākā jauniete un labākais jaunietis no katras nacionālās hokeja federācijas tiks ielūgts uz 2015. gada pasaules „Prasmju un izveicības” sacensību finālposmu Somijas pilsētā Vierumaki.

Pēc Vierumaki pasaules finālposma rezultātiem 15 labākie jaunieši un jaunietēm no 2016. gada 12. – 21. janvārim piedalīsies 2016. gada Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Lillehammerē. Visi testu rezultāti tiks apkopoti IIHF speciāli izveidotā mājas lapā internetā, un būs pieejami jebkuram interesentam.

Par iepriekšējo Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu "Prasmju un izveicības izaicinājuma" sacensību uzvarētāju kļuva mūsu pašu audzēknis, Augusts Valdis Vasiļonoks. Gan Latvijas priekšsacīkstēs, gan finālposmā viņš uzrādīja labākos rezultātus. Arī Austrijas pilsētā Insbrukā notiekošajā pasaules jaunatnes ziemas olimpiskās spēles Vasiļonoks labāko rezultātu uzrādīja gan kvalifikācijā, gan arī finālā, tādējādi, izcīnot Latvijai, pirmo zelta medaļu Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs.

Visus priekšsacīkšu testu rezultāti ir jāapkopo un jāiesniedz LHF līdz 2016. gada 15. aprīlim!

IHF „prasmju un izveicības izaicinājuma" sacensības nolikumu skat ŠEIT.

IIHF "Prasmju un izveicības izaicinājuma” sacensību punktus skat. ŠEIT.

IIHF "Prasmju un izveicības izaicinājuma" testu aprakstu ar foto skat. ŠEIT.

Lillehammer 2016 Youth Olympic Games | News,...

Hokejists Vasiļonoks izcīna Latvijai pirmo...