Izcīnītas medaļas Baltijas sieviešu hokeja čempionāta B gruphttps://lhf.lv/lv/article/7446/lhfā

Sestdien, 09.03.2024., Baltijas sieviešu hokeja čempionāta 2024 (turpmāk – Čempionāts) B grupas izslēgšanas spēlēs tikās regulārās sezonas četru augstāko vietu ieguvējas – Lietuvas U18 sieviešu hokeja izlase, Talsu Hokeja klubs, hokeja komanda (HK) Klaipēda un HK L&L, lai cīnītos par zelta, sudraba un bronzas medaļām.

Čempionāta B grupā izslēgšanas spēles norisinājās līdz 1 uzvarai. Pirmajā izslēgšanas spēlē tikās regulārās sezonas 1. un 4.vietu ieņēmušās komandas: Lietuvas U18 sieviešu hokeja izlase un HK L&L. Spēlei noslēdzoties ar rezultātu 9:1, Lietuva izcīnīja vietu spēlē par zelta medaļām. Otrajā spēlē tikās Talsu nu Klaipēdas komandas, kuras regulārajā sezonā bija izcīnījušas 2. un 3.vietu. Saspringtā un vienlīdzīgā cīņā, uzvaru pēcspēles metienu sērijā izcīnīja Talsu Hokeja klubs, garantējot vietu spēlē par zelta medaļām.

Spēlē par bronzas medaļām tikās HK Klaipēda un HK L&L. Ar minimālu pārsvaru 2:1 lietuvietes izcīnīja uzvaru  pār komandu L&L.

Zelta medaļu spēlē pārliecinoši ar 10:1 uzvaru izcīnīja Lietuvas U18 sieviešu hokeja izlase, Talsu Hokeja klubam nodrošinot sudraba medaļas.

Čempionāta noslēgumā tika apbalvoti arī B grupas labākie spēlētāji.

Labākā uzbrucēja: Karina Tomilova (HK L&L)

Labākā aizsardze: Luīze Zemesarāja (Talsu Hokeja klubs)

Labākā vārtsardze: Rēzija Laumane (HS Kurbads/Lauvas)

Rezultatīvākā spēlētāja: Rugile Stirnaite (Lietuvas U18 sieviešu izlase)

Čempionāta izslēgšanas spēļu vērtīgākā spēlētāja: Agne Vysniauskaite (Lietuvas U18 sieviešu izlase)

Baltijas čempionāts hokejā sievietēm tiek īstenots sadarbībā ar Lietuvas Hokeja Federāciju un Igaunijas Hokeja federāciju Starptautiskās Hokeja Federācijas (International Ice Hockey Federation) koordinētās sieviešu hokeja attīstības programmas ietvaros. Čempionāts norisinās divās spēka samēra grupās: A grupa un B grupa. Programmas mērķi ir veicināt sieviešu hokeja pilnveidi Baltijas reģionā, celt spēlētāju individuālo meistarību un izlašu komandu veiksmīgu sniegumu, un veicinot izpratni par hokeju kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļu un saturīga brīvā laika pavadīšanu visu paaudžu meiteņu un sieviešu vidū.