Latvijas U20 izlase piedzīvo zaudējumu arī pret Somijas junioriem

Foto/IIHF.COM

Latvijas U20 izlase arī savā trešajā spēlē 2024. gada pasaules U20 čempionātā piedzīvoja zaudējumu, šoreiz ar 0:4 atzīstot Somijas vienaudžu pārākumu. Diemžēl trešajā mačā pēc kārtas mūsu jaunajiem hokejistiem neizdevās gūt vārtus, kā arī atkal pievīla skaitliskais mazākums – 3 zaudēti vārti. Par labāko spēlētāju Latvijas U20 izlasē tika atzīts vārtsargs Deivs Rolovs, kurš atvairīja 39 no 43 somu metieniem.

Abas komandas, kuras iepriekšējos mačos bija zaudējušas, spēli iesāka ļoti aktīvi, taču visai drīz iniciatīvu savā kontrolē pārņēma somi, taču bīstamākais moments mača ievadā bija mūsējiem, kad pēc trešā virknējuma labas izspēles Rullers izdarīja metienu no lieliskas pozīcijas pret vārtiem, taču ripa nedaudz aizķēra vārtsargu un ar to pietika, lai tā neielidotu vārtu tīklā. Diemžēl šis metiens mūsējiem ilgu laiku palika vienīgais vārtu rāmī, un kopumā pirmajā periodā Latvijai bija tikai 3 metieni vārtu rāmī. Somi dominēja laukumā (kopumā 1. periodā bija 20 metieni vārtos, bet bija daudz arī neprecīzu un bloķētu), taču pārspēt labi spēlējošo Rolovu ilgi neizdevās, taču tad nāca 2+2 minūšu noraidījums mūsējiem, kas arī ļāva atslēgt mūsu vārtus. Pirmās 2 minūtes Latvija izturēja, bet otrajā ripa neveiksmīgi atlēca vārtu priekšā pēc bīstama metiena un pretinieku uzbrucējs to ievirzīja vārtos no tuvas distances. Vēl pēc minūtes, somi nodemonstrēja ļoti ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā un pretuzbrukumā izspēlēja ripu līdz metienam no tuvas distances – 0:2.  

Otrā trešdaļā somi turpināja uzbrukt aktīvāk un arī mest pie pirmās iespējas pa vārtiem. Perioda pirmajā pusē Latvijas U20 izlasei bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču ar tā realizāciju galīgi nesekmējās, turpretim somi 29. minūtē pārvērta vārtu guvumā mūsējo noraidījumu, 29. minūtē otro reizi spēlē izmantojot viena hokejista pārsvaru un panākot 0:3. Pēc trim minūtēm gan pretinieki vēlreiz pārkāpa noteikumus, un šoreiz mūsu vairākums bija tiešām draudīgs, īpaši bīstams no vārtu priekšas bija Strādnieks, taču arī tas nepalīdzēja tikt pie pirmajiem gūtajiem vārtiem šajā čempionātā. Diemžēl trešdaļas izskaņā mūsu hokejisti vēl divas reizes pārkāpa noteikumus, un bīstami momenti atkal veidojās pie Rolova vārtiem.

Trešo periodu mūsu hokejisti iesāka spēlējot mazākumā, un diemžēl pretinieki atkal spēja gūt vārtus vairākumā, šoreiz pārspējot mūsu vārtsargu ar ļoti precīzu metienu tuvajā, augšējā stūrī. Spēles turpinājumā somi uzbruka, taču jau vairs ne tik aktīvi. Vienā no epizodēm viņi guva arī piektos vārtus, taču tie tika atcelti, jo pēc epizodes video caurskates tika fiksēts kontakts ar vārtsargu. Mūsu hokejistiem spēles izskaņā radās iespēja divreiz spēlēt vairākumā, un tas ļāva izdarīt vairākus bīstamus metienus, īpaši jau tad, kad pilnas 2 minūtes varējām spēlēt 5 pret 3. 8 sekundes līdz finālsvilpei ripa nonāca somu vārtos, taču Dārziņš to izdarīja ar augsti paceltu nūju, līdz ar to vārti netika ieskaitīti.

 

Pasaules U20 čempionāts 2024

2023. gada 29. decembris, (Gēteborga, Zviedrija), 6433 skatītāji

Latvija U20 – Somija U20 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Vārti: 14:15 Lassila (Halttunen, Kulonummi vair.) 0:1, 15:13 Pulkkinen (Hameenaho, Lassila) 0:2, 28:59 Halttunen (Lassila, Nyman vair.) 0:3, 40:47 Keskinen (Lassila, Hemming vair.) 0:4.

Metieni: 23-43 (3-20, 7-14, 13-9)

Soda minūtes: 12-12 (4-0, 8-6, 0-6)

Vārtsargi: Rolovs – Vali

Labākie spēlētāji: Deivs Rolovs – Jere Lassila

Latvijas U20 izlases sastāvs:

 #1 Deivs Rolovs (#29 Linards Feldbergs);

#4 Niks Feņenko (A) - #18 Renarts Bērziņš, #16 Pēteris Bulāns - #3 Viktors Kurbaka, #6 Darels Uļjanskis - #2 Kristers Urbanovičs, #5 Ingus Ločmelis;

#10 Emīls Veckaktiņš  - #11 Dans Ločmelis (C) - #22 Sandis Vilmanis (A), #17 Dāvis Borozinskis - #23 Rodžers Bukarts - #14 Rainers Dārziņš, #27 Kevins Strādnieks - #7 Rainers Rullers -#9 Ēriks Mateiko, #12 Toms Mots - #21 Rauls Ozollapa - #20 Kristofers Krūmiņš, #8 Rinalds Vutkevičs.