Harijs Vītoliņš: Labs sākums turnīram

Harija Vītoliņa vadītā Latvijas nacionālā hokeja izlase ar graujošu uzvaru 5:0 pār Norvēģiju ceturtdien sāka “Kaufland” kausa izcīņu Brratislavā, Slovākijā. Pēc spēles valstsvienības galvenais treneris uzteica komandas spēli un atzina, ka rītdien gaidāms smagāks mačs.

“Rezultāts īsti neatspoguļo spēles gaitu,” sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš. “Norvēģija rādīja labu un aktīvu spēli. Arī norvēģu zaudējumus (0:9) pret slovākiem īsti neatbilda spēles iznākumam. Ja runājam par mūsu komandu, tad jāsaka, ka puiši ir malači. Varbūt pirmajā periodā darbojāmies pārāk akadēmiski un pie pretinieku vārtiem nespēlējām aktīvi. Līdz ar to metienu skaits bija par labu pretiniekiem.”

“Turpinājumā sākām spēlēt vienkāršāk un radījām bīstamākus momentus. Pozitīvi, ka spējām izmantot vairākumu, guvām vārtus mazākumā un palīdzējām Ivaram (Punnenovam). Tas bija labs komandas darbs, kur aizsargi palīdzēja vārtsargam, vārtsargs piepalīdzēja aizsargiem un uzbrucēji padarīja savu darbiņu. Labs sākums turnīram. Rītdien mūs viennozīmīgi gaida ļoti aktīva un agresīva spēle,” pēc ceturtdienas uzvaras sacīja Vītoliņš.

15. decembrī mūsu izlase plkst.19:00 (pēc Latvijas laika) tiksies ar mājiniekiem Slovākiju. 

Abas Latvijas izlases “Kaufland” kausa izcīņas spēles tiešraidē var vērot TV6 un GO3 platformā. 

Latvijas hokeja izlasei šis ir otrais sabraukums jaunajā sezonā. Pirmajā reizē Vītoliņa vadītā valstsvienība novembrī savā laukumā divas reizes (3:1 un 4:1) apspēlēja Francijas izlasi, kas būs mūsu pretinieki arī nākamā gada Pasaules čempionātā Ostravā.

Nākamais valstsvienības spēles jau būs pavasarī. Gatavojoties 2024. gada Pasaules čempionātam, Latvijas izlasei gaidāmas pa divām cīņām savā laukumā ar Austriju, Somiju un Norvēģiju, bet ar Šveici plānotas izbraukuma cīņas.