Kad kalendārs mani nesauc

Neslēpšu - esmu diezgan konservatīvs tips un mani šad tad tracina lietas un procesi, kas neiederas manā dzīves stilā. Šoruden tāds ir arī Baltijas/Latvijas hokeja čempionāts. Kur oktobra beigās daža komanda jau aizvadījusi 13 spēļu, cita – tikai septiņas... Turklāt viens spēlmaņu pāris jau nospēlējis visas četras savstarpējās spēles!

Lai noteiktu visu deviņu komandu vietu tabulā, talkā jāņem gandrīz vai logometrs un kosiniuss...  Formāli un pēc būtības skaidrs, ka pirmā ir Jelgavas “Zemgale” – 22 punkti (12 spēlēs). Arī sekotāji rindojas daudz maz pēc mana “kalendāra”: “Mogo” un “Kurbads” 16 (11). Un tad nāk “Prizma” – 14 (12), kas sešus no saviem punktiem savākusi pret pagaidām kondīcijā neesošo Elektrēnu “Airwell/Energija”. Kas piektie? Tallinas “Panter” – 12 (13), bet varbūt HS “Rīga” – 8 (9), vai “Kaunas City” – 8 (7)? Skaidrs, ka pagaidām objektīvs ir tabulas astes gals ar “Airwell/Energija” – 2 (8) un “7BET-Hockey Punks” – 1 (11). 

Intereses pēc parēķināju, kāds ir vadošā kvarteta vidējais rezultāts. Dalot iemesto un zaudēto vārtu skaitu ar nospēlēto spēļu daudzumu. “Zemgalei” tas ir 6:3, “Mogo” – 5:2, “Kurbadam” – 4:2, “Prizmai” – 4:4. Un tad nevienam nav brīnums, ka “Zemgale” var ar hokejam neraksturīgu rezultātu sasist “Prizmu” – 12:5 un nospēlēt 9:4 ar “Kaunas City”. Man arī patīk daudz samesto ripu, bet... gribas redzēt arī komandu spēli aizsardzībā un jo sevišķi vārtsargus kā glābējus. Ja Jelgavai ir tik daudz metošu spēlētāju, loģiski, ka viņi domā par spēlēšanu sāncenšu zonā. Starp desmit šā čempionāta rezultatīvākajiem spēlētājiem seši ir no Jelgavas: Gatis Gricinskis (7+9), Rinalds Vutkevičs (8+7), Artūrs Homjakovs (2+13), Gustavs Millers (8+6), Renarts Džerods Alksnis (4+10) un Kārlis Bucenieks (4+9). Bet jelgavnieku vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs vidēji spēlē nenotur trīs ripas (2,73)... Arginto Milbergs no “Kurbada” ir par ripu drošāks – 1,65! Un uzaicināts uz Latvijas izlasi novembra pauzē, kad 9. un 10. datumā “Daugavas” hallē spēlēsim ar Franciju. 

Līdz desmit dienu pauzei (5. -15. novembris) šis tas tabulā var arī mainīties. No septiņām spēlēm intriģējošākais “Mogo” un “Prizmas” mačs trešdien Šmerlī. Gaidu arī, ka tad pat Vietalvas ielā Rīgā HS “Rīga” rādīs zobus “Zemgalei”. 

Jānis MATULIS

P.S. Virsraksts aizgūts no Valmieras teātra viesizrādes Ulbrokā – “Kalendārs mani sauc”. Tur galvenais varonis zina katru attiecīgā datuma vārda dienu.