Nākamajā izlašu pārtraukumā Latvija hokeja valstsvienība aizvadīs divas pārbaudes spēles

Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) noteiktajā novembra pārtraukumā Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība aizvadīs divas pārbaudes spēles pret Francijas izlasi.

Harija Vītoliņa vadītā komanda ar Francijas komandu spēkosies 9. un 10. novembrī. Abi Latvija – Francija mači plkst.19:00 norisināsies Daugavas ledus hallē. 

Sākotnēji novembrī Latvijā bija paredzēts Četru nāciju pārbaudes turnīrs. Tomēr tehnisku  iemeslu dēļ uz Latviju nevarēja ierasties Norvēģija un Dānija. Līdz ar to tika nolemts turnīru atcelt, un par labu lemt divām pārbaudes spēlēm ar Franciju. 

Francijas izlase būs Latvijas valstsvienības pretiniece arī nākamā gada Pasaules čempionātā, kurš norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. 

Latvijas hokeja valstsvienība pirms mačiem ar Francijas izlasi aizvadīs trīs dienu treniņus Daugavas ledus hallē. 

Nākamajā IIHF pārtraukumā, decembrī mūsu izlase dosies uz Slovākiju, kur paredzētas divas pārbaudes cīņas.

Pēc tam valstsvienība kopā sanāks jau pavasarī, kur uzsāks gatavošanos 2024. gada Pasaules čempionātam. Par gaidāmajām Latvijas izlases pārbaudes spēlēm pavasarī – informēsim tuvākajā laikā. 

2023. gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Latvija nākamajā čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar ASV, Slovākiju, Zviedriju, Vāciju, Franciju, Kazahstānu un Poliju.