Prezentētas IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2023 medaļas!

IIHF PČ 2023 medaļas dizainā iemūžināta hokeja atmosfēra un tā veltīta faniem. Medaļas IIHF Pasaules Čempionātā Hokejā 2023 tiks piešķirtas trim labākajām komandām.

Unikālo medaļu autors ir dizaineris soms Marko Salonens. Autors mēģinājis radīt dziļuma dimensiju un kustības sajūtu. Dizains imitē augšupejošas arēnas tribīnes ar slidotavu centrā.

Skatītāji ir, bija un būs neatņemama Pasaules Čempionāta daļa, tāpēc medaļa ir veltīta faniem un viņu būtiskajai lomai sportā.

Medaļas diametrs ir 100 milimetri, bet biezums - 15 milimetri. Medaļas kopējais svars ir 350 grami. Tās vizuāli atspoguļo kustību un atmosfēru hokeja arēnā, galveno uzmanību pievēršot skatītājiem un viņu nerimstošajam atbalstam komandām. Skatītāju iekļaušana dizainā ir īpaši nozīmīga, ņemot vērā, ka vēl nesen sporta pasākumi bija jārīko bez līdzjutēju klātbūtnes.

Salonens, kurš veidojis arī IIHF PČ 2022 vizuālo identitāti, ir lepns, ka viņam uzticēta medaļas dizaina izstrāde iesaistīties šī gada pasākumā un uzskata, ka tajās izdevies iemūžināt hokeja atmosfēru.

Biļetes uz Pasauels čempionāta spēlēm var iegādāties šeit: https://iihf.passportix.eu/lv