Nedēļas nogalē aizvadīts Talanta izcilības fināla posms

18. un 19. martā, Daugavas ledus hallē tika aizvadīts pēdējās šīs sezonas Talanta izcilības programmas (TIP) fināla posms.

Noslēdzošajās sezonas TIP tika aizvadītas savstarpējās pārbaudes spēles attiecīgo vecuma (U13, U15 un U17) grupu labākajiem spēlētājiem. Komandas tika uzticētas vadīt šim pasākumam speciāli izraudzītiem komandu galvenajiem treneriem, tai skaitā Latvijas nacionālo izlašu treneriem.

Sestdien pirmajā mačā Edgara Masaļska, kuram asistēja Miks Lipsbergs, vadītā U13 sarkanā komanda ar rezultātu 3:2 apspēlēja Rodrigo Laviņa, kuram palīdzēja Ēriks Bisenieks, U13 balto komandu. Baltajā vienībā ar diviem vārtiem izcēlās Kurts Nāburgs. 

Savukārt vēl vienā mačā sestdien Laura Dārziņa, kuram asistēja Jānis Puriņš, U15 sarkanā komanda ar rezultātu 9:6 uzveica Jāņa Svitiņa, kuram asistēja Dinārs Daugela, U15 balto vienību. Ar 2+2 uzvarētāju rindās atzīmējās Jānis Jukāms un Artūrs Dmitrijevs.

Tikmēr svētdienas mačā starp U17 sarkano un balto komandu panākumu ar 3:1 izcīnīja Raimonda Vilkoita (sarkanā), kuram asistēja Sandis Grīnbergs, komanda, kas apspēlēja Oļega Sorokina (baltā), kuram asistēja Dmitrijs Žabotinskis, komandu. Ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Sandis Cionelis.

Pēc savstarpējām spēlēm visiem dalībniekiem piedalījās speciālās sagatavotības sacensībās jeb t.s. "skill challange", kurās bija paredzēti dažādi interesanti hokeja meistarības uzdevumi un stafetes uz ledus.

Meistarības uzdevumi norisinājās piecās dažādās disciplīnās:

1) stafete;

2) stiprākais metiens;

3) ātrākais slidojums;

4) vārtsargu izaicinājums;

5) soda metieni/bullīši.

Individuāli spēlētāji un vārtsargi tika apbalvoti sekojošās kategorijās:

1) stiprākais metiens;

2) precīzākais metiens;

3) ātrākais slidotājs;

4) vārtsargu izaicinājuma uzvarētājs.

Talantu izcilības programmas mērķis ir izveidot paliekošu nākotnes programmu, ar kuru Latvijas Hokeja Federācija, dodot iespēju labākajiem spēlētājiem katrā komandā, ne tikai strādāt spēlētāju prasmju nostiprināšanā un sportiskā līmeņa celšanai, bet arī motivētu mūsu jaunos talantus apzināti sniegties pretī augstākajiem mērķiem, vienlaicīgi radot arī veselīgu, uz sasniegumiem balstītu, konkurenci komandas iekšienē.

Jauno talantu attīstības programmas treniņu dienas tika aizvadītas vairākkārtīgi sezonas laikā. Spēlētāju atlase tiek noteikta sadarbībā ar viņu pārstāvētajiem klubiem.

Paldies visiem dalībniekiem šīs sezonas TIP posmos! Lai veiksmīgs sezonas noslēgums un panākumi jaunajā sezonā. Tiekamies!