Latvijas pārstāvji dodas uz hokeja attīstības nometni

No 4. Līdz 11. jūlijam Somijas sporta institūtā Vierumeki notiks ikgadējā, nu jau četrpadsmitā IIHF organizētā starptautiskā hokeja attīstības nometne.

Nometnē piedalīsies 2000. gadā dzimušie jaunieši, kuri sadarbībā ar Starptautisko hokeja federāciju (IIHF), Starptautisko hokeja izcilības centru un Vierumeki sporta institūta studentiem apgūs un pilnveidos hokeja prasmes.

Pateicoties LHF un LOK atbalstam uz starptautisko hokeja attīstības nometni dosies divi HS „Rīgas” jaunie hokejisti - Jānis Ričards Kārkliņš un Deniss Vasiļenko.

2015. gada nometnē pie pieredzējušiem un meistarīgiem instruktoriem pilnveidosies un savas zināšanas uzkrās vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš, kurš šajā pavasarī izgāja sagatavošanās posmu kopā ar Latvijas valstsvienību, gatavojoties pasaules čempionātam Prāgā. Tāpat Lūsiņš šosezon kā vārtsargu treneris strādāja arī ar Latvijas U18 un U20 izlases jaunajiem vārtsargiem.

Bez tam, hokeja attīstības nometnes laikā notiks 2015. gada Globālo „Prasmju un izveicības” sacensību fināls, kurā Latviju pārstāvēs Artoms Koppas un Beāte Žagare. Pēc Vierumaki pasaules finālposma rezultātiem 15 labākie jaunieši un jaunietēm no 2016. gada 12. – 21. janvārim piedalīsies 2016. gada Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Lillehammerē. Visi testu rezultāti tiks apkopoti IIHF speciāli izveidotā mājas lapā internetā, un būs pieejami jebkuram interesentam.

PROGRAMS