DIVI REKORDI DIVĀS DIENĀS

Gan sestdien, gan svētdien "Optibet" hokeja līgas (OHL) līdere "Mogo"/LSPA uzstādīja jaunus Latvijas hokeja rekordus. Iepriekšējie turējās vairāk nekā 20 gadus un piederēja mūsu hokejam leģendārām komandām – "Liepājas Metalurgam" un "Rīga 2000".

OHL rezultatīvākajam spēlētājam Kārlim Ozoliņam trešajā periodā izceļoties ar diviem vārtiem un piespēli, "Mogo"/LSPA sestdien savā laukumā ar 6:0 pieveica Elektrēnu "Airwell Energija" un svinēja 20. uzvaru sezonas pirmajās 20 spēlēs. Svētdien komandas spēkojās vēlreiz, un, pateicoties Artūra Ozoliņa, Elvisa Želubovska un Toma Opelta precīzajiem metieniem, vēlreiz virsroku ņēma Ģirta Ankipāna vadītā komanda (4:1), svinot 21. uzvaru pēc kārtas.

Iepriekš garākā uzvaru sērija no sezonas sākuma piederēja "Liepājas Metalurgam", kas 2001./02. gada sezonā bija pārāka pirmajās 19 spēlēs pēc kārtas, bet regulārās sezonas pēdējā mačā piedzīvoja vienīgo zaudējumu.

Savukārt absolūtais garākās uzvaru sērijas rekords turējās vēl ilgāk – kopš 2000./01. gada sezonas, kad "Rīga 2000" laika posmā no 15. oktobra līdz 31. martam uzvarēja 20 spēlēs pēc kārtas. Tagad abi rekordi pieder "Mogo"/LSPA.

"Ir patīkami gan personīgi, gan komandai. Rekords paliek piesiets mūsu komandai, mūsu nosaukumam – ir ar ko lepoties. Pēc vairākiem gadiem neviens neskatīsies, kādā konkurencē tas ir iegūts," stāstīja starpsezonā "Mogo"/LSPA papildinājušais centra uzbrucējs Artūrs Ozoliņš, kurš pagājušajā sezonā kļuva par Latvijas čempionu. Nespēlējot Renāram Demiteram, tieši viņš laukumā dodas kā komandas kapteinis.

Svētdienas uzvarā pret Elektrēnu "Airwell Energija" A. Ozoliņš guva savus desmitos vārtus sezonā, bet nepilnas divas minūtes vēlāk realizēja lielo skaitlisko vairākumu un tika pie sezonas četrdesmitā punkta.

Viņš daudz spēlējis vienā virknējumā ar 16 gadus jaunāko Ernestu Krūmu, un abus vieno interesanta vēsture. "Biju viņa pirmais treneris, uzliku viņu uz slidām," stāstīja A. Ozoliņš. "Mogo"/LSPA viens no galvenajiem trumpjiem ir pieredzes un jaunības apvienojums.

"Varam daudz palīdzēt jaunajiem. Tieši tāpēc esam šeit – lai mācītu un palīdzētu. Gadās situācijas, kad jūti – trūkst pieredzes, aukstasinības, gribētos, lai nospēlē citādi. Reizē saproti, ka pašam tajā vecumā bija tieši tāpat. Daudz kas nāk ar laiku, un vēlāk jau no galvas zini, kā rīkoties. Vari būt dusmīgs, apvainoties, ka jaunie nesaprot. Vai vari paskaidrot, lai nākamreiz tiktu pieņemts cits lēmums. Ceru, ka jaunie klausās, ko pieredzējušie saka, jo tad viņi var izaugt ātrāk," pauda A. Ozoliņš.

Šosezon piecās spēlēs "Mogo"/LSPA izdevies iemest vismaz desmit vārtus – divreiz pret "Kaunas City" un "DLSS/Dinaburgu", vienu reizi pret Viļņas "7Bet-Hockey Punks". Lielākā daļa uzvaru – 11 no 21 – izcīnītas ar vismaz piecu vārtu starpību.

Visrūpīgāko pretestību izrādījušas turnīra tabulā aiz muguras esošās "Dinamo Rīga" un "Zemgale"/LLU – kā pret vienu, tā arī pret otru viens savstarpējais duelis noslēdzās bullīšos. "Mogo"/LSPA šajās spēlēs realizēja visus piecus bullīšus.

"Gandrīz visas spēles pret viņiem bija sarežģītas. Arī pēdējā mačā pret "Dinamo" bija tikai vienu vārtu pārsvars līdz trešā perioda vidum. Pirmajā spēlē pret "Zemgali" nostiprinājām pārsvaru ar metienu tukšos vārtos. Visas piecas spēles varu izcelt," teica A. Ozoliņš.

Nākamais pārbaudījums gaidāms jau trešdienas vakarā Jelgavā – cīņa pret čempioni "Zemgali"/LLU.