LHF DISCIPLINĀRĀS KOMISIJAS 1. SĒDES LĒMUMI

Pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās šīs sezonas pirmā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās Komisijas sēde, kurā tika izskatīti astoņi jautājumi.

 

 

 

1.     Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā (LBJČH) U17 grupas 26. augusta spēli nr. 1 starp komandām “Jelgavas LSS” un “HS RĪGA 2008”, kurā spēles sākums aizkavējās par 14 minūtēm medicīnas personāla neesamības dēļ, kā arī spēlētājs nr. 28 A. Jansons “Jelgavas LSS” komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par sitienu ar nūju. 

 

Nolēma: 

 

1.1.         Pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 21. punktu un čempionāta nolikuma 6.5. punktu, izteikt brīdinājumu “Jelgavas LSS” klubam par pārkāpuma nepieļaujamību. 

 

1.2.         Pamatojoties uz LHF DSN 1. un 14.1. punktiem, piemērot A. Jansonam 4 spēļu diskvalifikāciju. 

 

2.     Par LBJČH U17 grupas 28. augusta un 3. septembra spēlēm nr. 2 un nr. 5, U13 grupas 3. septembra spēli nr. 1, kā arī JAHL 4. septembra spēli nr. 3, kuras norisinājās “HS RĪGA” mājas hallē un tajās tika konstatētas tehniskas problēmas ar spēles tablo un nepiekamu ledus kvalitāti. 

 

Nolēma: 

 

2.1.         Pamatojoties uz LHF DSN 17. punktu, piemērot “HS Rīga” klubam 300 EUR naudas sodu. 

 

2.2.         Vērst LHF ledus haļļu sertifikācijas komisijas uzmanību uz nepieciešamību savlaicīgi apsekot ledus halles un novērtēt to atbilstību hokeja sacensību organizēšanai, neatbilsību konstatēšanas gadījumā lemt par spēļu norises liegšanu vai ierobežošanu konkrētajā ledus hallē.

 

 

3.     Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas (JAHL) 4. septembra spēli nr. 3 starp komandām “HS RĪGA” un “Prizma”, kurā spēlētājs nr. 49 T. Solostejs “HS RĪGA” komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par uzbrukumu galvas un kakla apvidū. 

 

Nolēma: 

 

3.1.         Pamatojoties uz LHF DSN 1. un 14.1. punktiem, piemērot T. Solostejam 6 spēļu diskvalifikāciju. 

 

 

4.     Par LBJČH U17 grupas 28. augusta spēli nr. 2 starp komandām “HS RĪGA 2008” un “Falcons 07”, kurā spēlētājs nr. 21 G. Stavinskis saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par kaušanos. 

 

Nolēma: 

 

4.1.         Pamatojoties uz LHF DSN 1. un 14.1. punktiem, piemērot G. Stavinskim 4 spēļu diskvalifikāciju. 

 

 

5.     Par JAHL 4. septembra spēli nr. 4 starp komandām “HS Kurbads” un “Baltu Vilki”, kurā spēlētājiem nr. 20 “HS Kurbads” komandas sastāvā un nr. 74 “Baltu Vilki” komandas sastāvā spēles krekli neatbilda čempionāta nolikumam. 

 

Nolēma: 

 

5.1.         Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu, izteikt brīdinājumu “HS Kurbads” klubam par pārkāpuma nepieļaujamību. 

 

5.2.         Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu, izteikt brīdinājumu “Baltu Vilki” klubam par pārkāpuma nepieļaujamību. 

 

 

6.     Par JAHL 4. septembra spēli nr. 5 starp komandām “Zemgale Juniors” un “DLSS”, kurā spēlētājiem nr. 8 un nr. 58 “Zemgale Juniors” komandas sastāvā piedalījās spēlē ar atšķirīgas krāsas uzvārdiem uz spēles krekliem.  

 

Nolēma: 

 

6.1.         Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu, izteikt brīdinājumu “Zemgale Juniors” klubam par pārkāpuma nepieļaujamību. 

 

 

7.     Par JAHL 26. augusta spēli nr. 1 starp komandām “Zemgale Juniors” un “HS RĪGA”, kurā spēlētājs nr. 29 “Zemgale Juniors” komandas sastāvā piedalījās spēlē bez uzvārda uz krekla, kā arī spēlētāji nr. 23, 71, 58, 44 un 13 “Zemgale Juniors” komandas sastāvā piedalījās spēlē ar atšķirīgas krāsas uzvārdiem uz spēles krekliem. 

 

Nolēma: 

 

7.1.         Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu, izteikt brīdinājumu “Zemgale Juniors” klubam par pārkāpuma nepieļaujamību. 

 

 

8.     Par OHL kluba “DLSS/Dinaburga” komandas pārstāvju neierašanos uz OHL čempionāta pirmssezonas preses konferenci. 

 

Nolēma:

 

8.1.         Pamatojoties uz LHF DSN 26. punktu, izteikt brīdinājumu “DLSS/Dinaburga” klubam par pārkāpuma nepieļaujamību.