"Zemgale/LLU" pirmo reizi vēsturē kļūst par Latvijas čempioniem!

Šovakar tika aizvadīts ''Optibet'' hokeja līgas finālsērijas ceturtais mačs. ''Zemgale''/LLU ar 3:1 Piņķos pieveica ''Olimp/Venta 2002'' hokejistus un pirmo reizi kļuva par Latvijas čempioni, triumfējot sērijā ar 4:0. Sadarbībā ar Sportacentrs.com.

Jelgavnieku panākumu ar diviem vārtu guvumiem kaldināja Aleksandrs Novikovs, bet divas rezultatīvas piespēles atdeva Artūrs Ozoliņš. Mājinieku vienīgos vārtus tikmēr guva Kirils Tambijevs.

''Olimp/Venta 2002'' jau spēles piektajā minūtē nopelnīja noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu. ''Zemgale''/LLU šo vairākumu izmantoja un ātri vien atklāja mača rezultātu. Novikovs pēc nepilnām divām minūtēm Jelgavas pārsvaru jau dubultoja. Kirils Tambijevs gan mājiniekus atgrieza spēlē, kad guva savas komandas pirmos vārtus spēles 11. minūtē.

Izšķirošo trešdaļu mājinieki iesāka vairākumā, taču vārtus neguva. Nepilnas astoņas minūtes pirms pamatlaika izskaņas divu vārtu pārsvaru Jelgavai atjaunoja Iļja Grekovs. Pērnās sezonas čempione centās atspēlēties, spēlējot bez vārtsarga, taču ''Zemgale''/LLU noturēja savu pārsvaru un triumfēja.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Edgars Kulda, kurš izslēgšanas spēles noslēdza ar 11 gūtiem punktiem (4+7). Hokejists gan pēc spēles atzina, ka ''Olimp/Venta 2002'' bija ciets rieksts un nebūt nebija viegla pretiniece finālā.

Spēli apmeklēja 2384 skatītāji, ka bija ne vien par 744 līdzjutējiem vairāk nekā sērijas trešajā spēlē, bet arī jauns Latvijas čempionāta rekords.

''Olimp/Venta 2002'' - ''Zemgale''/LLU 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Vārti: 5:06 Novikovs 0:1, 6:55 Novikovs (Ozoliņš) 0:2, 10:31 Tambijevs (Rēdlihs) 1:2, 52:33 Grekovs (Ozoliņš) 1:3

Vārtsargi: Rūdolfs Gusts Lazdiņš - Ēriks Vītols