Latvijas U-20 izlase iekļauta PČ elitē, izmaiņas arī Somijas čempionātā

U-20 hokeja izlase

Starptautiskās Ledus Hokeja Federācija (IIHF) piektdien Padomes sēdē nolēmusi veikt vairākas izmaiņas 2022. gada pasaules čempionātos.

Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, IIHF februāra beigās diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas klubus un izlases no starptautiskajām sacensībām.

Līdz ar to IIHF lēma šīs divas atstādinātās valstis, 2022. gada pasaules čempionātā Helsinkos un Tamperē, aizstāt ar Franciju un Austriju. Francija spēlēs A grupā Helsinkos, bet Austrija cīnīsies B grupā Tamperē, kur spēkosies arī Latvija. No pasaules čempionāta augstākajā divīzijā izkritīs A un B grupas pēdējo vietu komandas.

Pasaules čempionāts Helsinkos un Tamperē startēs no 13. līdz 29. maijam.

Tikmēr U-20 pasaules čempionāta elitē iekļauta Latvijas U-20 hokeja valstsvienība, ieņemot Krievijas vietu. 2022. gada pasaules čempionāts, kurš Covid-19 uzliesmojuma dēļ tika pārtraukts, norisināsies šā gada augustā Kanādā. Piebildīsim, ka no šī turnīra neizkritīs neviena izlase. Informācija par čempionāta norisi un grafiku sekos tuvākajā laikā.

Tikmēr U-18 pasaules čempionāta elitē spēlēs astoņas komandas. Latvijas jauniešu izlase cīnīsies B grupā kopā ar Zviedriju, Somiju un Šveici, bet A grupā spēlēs Kanāda, Čehija, ASV un Vācija. Lēmums par spēļu grafiku tiks paziņots vēlāk. Jāizceļ, ka no turnīra neizkritīs neviena komanda, bet divas komandas plānots pacelt uz 2023. gada turnīru.

Plašāku informāciju un spēļu grafikiem, IIHF sola paziņot jau tuvākajā laikā.