"Dinamo" ceļu pretī Dzelzceļa kausam sāks pret Minsku

Šodien ar spēlēm starp Rīgas "Dinamo" un Minskas "Dinamo" (pulksten 19:30, tiešraide kanālā TV6) un Jaroslavļas "Lokomotiv" un Kazaņas "Ak Bars" (pulksten 15:30) startēs gadskārtējā Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņa. Laukuma saimniekiem pēdējoreiz izdevās uzvarēt 2012. gadā, kam sekojušas divas neveiksmes finālā.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pirmajās piecās pārbaudes spēlēs izcīnījis četras uzvaras, bet vienīgajā neveiksmē - 3:4 pret Novosibirskas "Sibir" - gandrīz izdevās atspēlēt četru vārtu deficītu. Taču šodien sāksies galvenais pārbaudījums pirms jaunās sezonas - Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņa -, kurā piedalīsies arī Minskas "Dinamo", Kazaņas "Ak Bars" un Jaroslavļas "Lokomotiv".

Treniņos pirms turnīra rīdzinieku galvenais treneris Kari Heikile pieturējās pie iespēlētajiem virknējumiem. Aizsardzībā Krišjānis Rēdlihs darbojās kopā ar kanādieti Stīvenu Saigo, Guntis Galviņš - kopā ar čehu Tomāšu Kundrāteku, Oskars Cibuļskis - kopā ar Kristapu Sotnieku, bet Aleksandrs Jerofejevs - kopā ar Ēriku Ševčenko. Savukārt uzbrukumā virknējumus veidoja Lauris Dārziņš, Tims Sestito un Ville Leino, Miķelis Rēdlihs, Fēlikss Šics un Miks Indrašis, Kaspars Saulietis, Andris Džeriņš un Gints Meija, Nikolajs Jeļisejevs, Armands Bērziņš un Gunārs Skvorcovs, bet Roberts Bukarts, Roberts Locāns un Edgars Kulda epizodiski pievienojās kādai maiņai.

Pēdējās nodarbībās daudz uzmanības tika vairākuma kombinācijām. Piemēram, piektdien 25 minūtēs Rīgas "Dinamo" atstrādāja gan ieiešanu pretinieku zonā, gan saspēles no zilās līnijas, gan lielo - pieci pret trim - vairākumu. Ar vairākuma realizēšanu nodarbojās pirmās trīs maiņas. Temps netika zaudēts arī treniņa beigās, pēc spēles pieci pret pieciem spēlētājiem metoties ātruma sacensībā.

Laukuma saimnieku pirmā pretiniece būs Minskas "Dinamo", kas pagājušajā sezonā ar 100 punktiem ierindojās Rietumu konferences piektajā vietā, taču izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piedzīvoja bezierunu zaudējumu pret Helsinku "Jokerit" ar 1-4, vienīgo panākumu izcīnot pagarinājumā.