LHF valdes sēdes 12.oktobra lēmumi!

Otrdien, 12.oktobrī, norisinājās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde, kurā tika izskatīti vairāki nozīmīgi jautājumi.

LHF valdes sēde iesākās ar jautājumu par turpmāko Latvijas jaunatnes un bērnu čempionāta (LBJČH) norisi. Lai šajā sezonā bērni un jaunieši varētu turpināt attīstīt savas hokeja prasmes un iemaņas LBJČH turnīrā, LHF valde aicināja jaunos hokejistus, kuriem tas ir iespējams, vakcinēties pret COVID-19.

Latvijas Hokeja federācija vērsīsies pie valdības ar lūgumu atļaut bērniem un jauniešiem piedalīties sacensībās un treniņos ar negatīviem COVID-19 testiem. Tāpat LHF lūgs valdību ļaut rast risinājumu aizvadīt individuālus treniņus 50m2 lielā platībā. LHF vērsa arī uzmanību, ka pastāvošie ierobežojumi veicinās hokejistu un treneru došanos uz ārvalstīm, kā arī ledus hallēm būs grūtības ar eksistenci. Jāizceļ, ka pagājušajā sezonā LHF ierosinātais treniņu plāns, kas tika apstiprināts no IZM puses, kalpo par labu pierādījumu COVID-19 infekcijas tālākajai apturēšanai. 

K.Kupčus vēršas pie LHF valdes ar lūgumu pārskatīt 2021.gada 23.septembra lēmumu Nr.1 un informē par lietas būtību. Valde, pēc diskusijas, nolemj:

1. Atcelt LHF Disciplinārās komisijas 2021.gada 23.septembra lēmumu Nr.1, pamatojoties uz piešķirta soda neatbilstību LHF Disciplināro sodu nolikumam;
2. Nodot šo jautājumu atkārtotai LHF Disciplinārās komisijas izskatīšanai.

LHF Disciplinārās komitejas sastāvs tika papildināts ar pieredzējušo tiesnesi un spēļu inspektoru Juri Laicānu. 

Latvijas izlašu vadība iepazīstināja LHF valdi ar gaidāmajiem valstsvienību turnīriem Starptautiskajā novembra pārtraukumā. Harija Vītoliņa vadītā Latvijas nacionālā izlase dosies uz trīs izlašu turnīru Dānijā, Latvijas U-20 valstsvienība spēkosies Četru nāciju turnīrā Jelgavā, bet U-18 izlase ar Norvēģijas izlase aizvadīs pārbaudes mačus Rēzeknē. Tikmēr U-16 komanda, kuru šajā posmā vadīs Juris Ozols, Jānis Svitiņš un Edžus Kārkliņš, dosies uz pārbaudes mačiem Norvēģijā. Tikmēr Ģirta Ankipāna, kuram asistēs Ronalds Ozoliņš un Artūrs Āboliņš, vadītā Studentu izlase piedalīsies Baltijas kausa izcīņā. Ar valstsvienību turnīru grafiku var iepazīties šeit: https://lhf.lv/lv/latvijas_izlasu_speles

LHF prezidents Aigars Kalvītis valdi informēja par Starptautiskās Ledus Hokeja federācijas (IIHF) pusgada kongresu, kas norisinājās septembra beigās. IIHF Padomē tika ievēlēts Viesturs Koziols, bet IIHF Disciplinārajā komisijā Anna Verhoustinska. Lai Viesturs Koziols varētu pienācīgi un pilnvērtīgi pildīt IIHF Padomes locekļa pienākumus, LHF valde nolēma, ka no 8.novembra LHF ģenerālsekretāra amatā stāsies Roberts Pļāvējs, kurš iepriekš bija LHF  un 2021.gada IIHF Pasaules čempionāta mārketinga direktors. V.Koziols turpinās pildīt LHF Viceprezidenta pienākumus.