LHF iepazīstina ar papildinājumiem hokeja noteikumos

Foto: HK Kurbads

Latvijas hokeja federācija ir iedibinājusi tradīciju – katru gadu doties ciemos pie Latvijas čempionāta klubiem stāstīt par papildinājumiem spēles noteikumos, kā arī skaidrot nianses, kurām šosezon arbitri pievērsīs pastiprinātu uzmanību.

Pie hokeja kluba “Kurbads” lekciju novadīt bija iegriezies tiesnešu sektora vadītājs Andrejs Zaķis, kurš īpaši uzsvēra, ka papildus uzmanība tiks veltīta vārtsarga drošībai. Kaut minimāla vārtsarga laukuma šķērsošana no uzbrūkošās komandas spēlētāja puses vārtu gūšanas laikā tiks uzskatīta par pārkāpumu un vārtu guvums netiks skaitīts.

Mazliet pamainīta iemetienu sistēma – aizsardzības zonā pirmā uz iemetienu stājas uzbrūkošā komanda, bet centra spēlētājs nūju iemetiena aplī neliek. Tad pozīcijas ieņem aizsardzības puses komanda, centra spēlētājs sagatavojas ripas iemešanai, kā pēdējais nūju noliek uzbrūkošās komandas centra spēlētājs un tad seko iemetiens.

Bargi tiks sodīti pārkāpumi, kas seko no mugurpuses – sitieni pa kājām no aizmugures. Šādās situācijās ir paaugstināta bīstamība spēlētājam gūt traumu, tāpēc maksimāli tiks pievērsta uzmanība šāda veida pārkāpumu izskaušanai.

Turpretī līdzjutējiem nebūs jābrīnās, kad pēc efektīva kritiena, demonstratīvi parādot pārkāpumu, tiks sodīti abi iesaistītie hokejisti, jo tādā vīru spēlē kā hokejs vieta simulēšanai nav paredzēta.

Līdzīgi kā pērn 15% regulārās sezonas spēļu tiesās divi galvenie tiesneši, kuri tiks nozīmēti uz spēkos līdzīgu komandu cīņām.

Izmantotie resursi: HK Kurbads