Latvijas izlase dosies uz Olimpiskajām spēlēm!

Latvijas hokeja izlase šovakar izcīnīja uzvaru pret Francijas valstsvienību ar rezultātu 2:1 un ieguva ceļazīmi uz 2022. gada Pekinas Olimpiskajām spēlēm.

 

Šī vakara spēlē abas komandas uz laukuma bija gatavas atstāt visus spēkus, lai izcīnītu iespēju doties uz Olimpiādi. Mačs iesākās ābām izlasēm cenšoties pārņemt spēles iniciatīvu, taču pirmie noteikumus pārkāpa Francijas izlase. Lai arī pirmo skaitlisko vairākumu šajā spēlē Latvijas izlasei neizdevās realizēt, perioda 11. minūtē pēc laba spiediena aiz pretinieku vārtiem Rihards Bukarts neviena nepiesegts izmantoja savu izdevību, triecot ripu vārtu tuvējā augšējā stūrī un izvirzot Latviju vadībā ar 1:0. 

Spēles turpinājumā laukumā norisinājās bezkompromisa cīņa un komandas vairākkārtīgi apmainījās noraidījumiem, taču realizēt tos nevienam neizdevās. Otrā perioda sākumā Teodoram Bļugeram bija laba iespēja palielināt pārsvaru, pēc pretinieku spēlētāja kļūdas izraujoties uz vārtiem bez pretestības, bet metiens lidoja pāri vārtiem. Pēc tam arī vienādos sastāvos lieliska iespēja radās Kasparam Daugaviņam, kurš izslidoja vienatnē pret Francijas izlases vārtsargu, kuram fantastiskā veidā izdevās atvairīt šķietami neatvairāmu metienu.

Latvijas izlase turpināja apdraudēt Francijas izlases vārtus, taču veiksme bija pretinieku sabiedrotā, kad Andra Džeriņa metiens atsitās pret vārtu stabu.  Otrajā periodā Latvijas izlasei bija vēl vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, taču teicami darbojās Francijas izlases vārtsargs Anrī Bijss. Perioda noslēgumā Latvijai pašaizliedzīgā cīņā izdevās izturēt divus skaitliskos mazākumus.

Spēles beidzamajā trešdaļā, spēlējot skaitliskajā vairākumā, Latvijas izlasei izdevās palielināt pārsvaru, vairākumam neraksturīgā manierē, ieslidojot uzbrukuma zonā, izraujoties pa vidu pretinieku spēlētājiem un ar neērtu metienu pārsteidzot vārtsargu, otros vārtus Latvijas izlases labā guva Miks Indrašis. Rezultatīvas piespēles šajos vārtos arī Teodoram Bļugeram un Uvim Balinskim. Taču īsi pēc šiem gūtajiem vārtiem Francijas izlasei izdevās labs uzbrukums un ar precīzu metienu pretkustībā vārtsargam ripu vārtu apakšējā stūrī raidīja Francijas izlases uzbrucējs Stefans Da Kosta. 

Mača noslēgumā Latvijas izlasei pēdējās minūtes nācās pavadīt skaitliskajā mazākumā, taču Francijai nepalīdzēja arī vārtarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju un spēle noslēdzās ar Latvijas izlases uzvaru 2:1 un iegūtu ceļazīmi uz Pekinas Olimpiskajām spēlēm. 

Ivars Punnenovs Latvijas izlases vārtos šajā spēlē tika galā ar 29 pretinieku metieniem.

Šajā spēlē par labāko Latvijas izlases rindās kļuva aizsargs Jānis Jaks, bet par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Latvijas izlases vārtsargu Ivaru Punnenovu, kurš šajā turnīrā trīs spēlēs ielaida tikai vienus vārtus un aizvadīja divas sausās spēles.