Pret norvēģiem paņemam punktu

Latvijas izlase savā pasaules čempionāta piektajā spēlē izcīnīja punktu pret Norvēģijas izlasi par zaudējumu pēcspēles soda metienos ar kopējo rezultātu 3:4.

Latvija labi iesāka pirmo periodu, cenšoties kontrolēt notikumus laukumā un izdarot spiedienu uz pretinieku vārtiem. 

 

Taču rezultātu pirmie atklāja Norvēģijas hokejisti, jau spēles 4. minūtē atklājot mača rezultātu un izvirzoties vadībā.


Latvijas izlase turpināja labi iesākto spiedienu arī pēc ielaistajiem vārtiem un spēles 11. minūtē rezultātu uz tablo izlīdzināja Renārs Krastenbergs ar tālu , precīzu metienu pēc Kristiāna Rubīna un Ronalda Ķēniņa rezultatīvām piespēlēm.

Laukumā turpināja norisināties bezkompromisa cīņa un perioda izskaņā Latvija ieguva iespēju, kuru izmantoja Ronalds Ķēniņš, izrāvienā viens uz viens apspēlējot vārtsargu un izvirzot Latviju vadībā ar 2:1. Vārtu guvumā ar rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Rodrigo Ābols un Kristaps Sotnieks. 
 

Otrais periods iesākās ar skaitlisko vairākumu Latvijas izlasei, bet vārtus tajā laikā guva mazākumā spēlējošie norvēģu hokejisti, izlīdzinot rezultātu 2:2 un tas vairs nemainījās līdz perioda beigām.

Trešais spēles nogrieznis jau atkal iesākās ar vārtu zaudējumu Latvijas izlasei, kad bija spēlētas mazāk par divām minūtēm periodā, vārtus gūstot Norvēģijai pēc izspēles uz metienu vārtu priekšā. 

Latvijas izlase metās atspēlēties un veiksme uzspīdēja perioda vidū, kad kļūdījās pretinieku vārtsargs un vārtus gūva Kristiāns Rubīns, izlīdzinot rezultātu 3:3. Punkts par piespēli vārtu guvumā Uvim Balinskim. 
 

Spēles pamatlaiks šādi arī noslēdzās un pagarinājumā Latvijas izlasei neizdevās izmantot lielisku izdevību, nerealizējot skaitlisko vairākumu spēlējot četratā pret trijiem pretiniekiem. 
 

Pēcspēles soda metienos Latvijas izlases labā precīzs bija tikai Lauris Dārziņš, taču pretiniekam galu galā divi realizēti metieni, ieskaitot uzvaru nesošo.

 

Šajā spēlē Latvijai izcīnīts viens punkts par neizšķirtu rezultātu pamatlaikā jeb zaudējumu pēcspēles soda metienos.

Matīss Kivlenieks Latvijas izlases vārtos atvairīja 18 pretinieku metienus.

Nākošā spēle pret Somiju jau 30. maijā plkst. 20:15.