Piekāpjamies ASV izlasei

Pasaules čempionātā Latvijai pēc divu dienu pārtraukuma bez spēlēm šodien aizritēja cīņa pret ASV izlases hokejistiem, kurā gala rezultātā nācās ciest zaudējumu ar rezultātu 2:4.

Spēle iesākās gana aktīvi abu komandu izpildījumā un pirmajā periodā laukumā varēja vērot daudz notikumu un pavērsienu, kas veidoja spēles rezultātu. 

Kad bija aizvadīta mazliet vairāk kā minūte spēles laika, vadībā izvirzījās ASV izlase, pēc tāla metiena ripai izspraucoties cauri Matīsa Kivlenieka kājsargiem. 

Taču pāris minūtes vēlāk lielajā skaitliskajā vairākumā jeb spēlējot piecatā pret trijiem pretiniekiem Latvijas izlasē spēles rezultātu izlīdzināja Miks Indrašis ar metienu no zonas vidus. Vārtu guvumā rezultatīva piespēle Laurim Dārziņam. 

Abas komandas turpināja aktīvo spēli uzbrukumā un tuvāk perioda beigām ASV izlase atkal izvirzījās vadībā, taču pretinieku prieki bija īsi, jo nepilnas divas minūtes vēlāk rezultātu uz tablo atkal izlīdzināja Latvija, savus pirmos vārtus pasaules čempionātos gūstot debitantam Renāram Krastenbergam pēc Oskara Batņas un Ralfa Freiberga rezultatīvām piespēlēm. 

Otrajā periodā laukumā iniciatīvu pārņēma pretinieks un ASV izlasei izdevās izmantot savas izdevības, spēles vidusdaļā gūstot divus bezatbildes vārtus un izvirzoties vadībā ar divu vārtu pārsvaru. 

Spēles pēdējais trešais nogrieznis pagāja cīņā, Latvijai mēģinot atspēlēties un izlīdzināt rezultātu, taču šoreiz nepalīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju spēles beigās un rezultāts vairs nemainījās. 

Latvijas izlases vārtos Matīss Kivlenieks tika galā ar 22 pretinieku izdarītajiem metieniem. 

Nākošā spēle Latvijas izlasei jau rītvakar, kad jātiekas ar Norvēģijas valstsvienību plkst. 20:15.