Latvijai otrais panākums turnīrā

Latvijas izlase šodien ar rezultātu 3:0 uzvarēja spēlē pret Itālijas valstsvienību, izcīnot otro uzvaru šī gada pasaules čempionāta trīs aizvadītajās spēlēs.

 

Jau no spēles sākuma laukumā notikumus kontrolēja Latvijas izlase, lielāko daļu laika pavadot pretinieku aizsardzības zonā un izdarot daudz metienu pa pretinieku vārtiem. 

Itālijas izlase uz pretinieku spiedienu spēja atbildēt tikai ar epizodiskiem uzbrukumiem, taču arī Latvija nespēja gūt vārtus par spīti vairākām labām iespējām un pirmais periods noslēdzās nevienai no komandai neatklājot spēles rezultātu. Latvijas izlase pirmā perioda sākumā raidīja ripu pretinieku vārtos, kas gan tika darīts pēc pārkāpuma pretinieku vārtsarga laukumā un tādēļ vārtu guvums netika ieskaitīts. 

Kad tika aizvadīta nedaudz vairāk kā puse no spēles pamatlaika, Latvijas izlases rindās ar vārtu guvumu izcēlās Mārtiņš Karsums, kurš pēc sevis izdarītā metiena pa vārtiem ar neatlaidīgu uzbrukumu raidīja pretinieku vārtos atlēkušo ripu, atklājot spēles rezultātu un izvirzot Latvijas izlasi vadībā. 

Pirmo rezultativitātes punktu pasaules čempionātos Latvijas izlases pirmajā vārtu guvumā par rezultatīvu piespēli nopelnīja turnīra debitants Renārs Krastenbergs. 

Neilgi pirms otrās trešdaļas beigām, Latvijai atkal netika ieskaitīti gūtie vārti, kad izrādījās, ka ripa vārtos lidoja pēc apzinātas slidas kustības jeb tā tika apzināti iesista vārtos ar slidu. Otrais periods noslēdzās ar nelieliem asumiem aiz Itālijas vārtiem pēc Latvijas izlases uzbrucēja Ronalda Ķēniņa nopelnītā 10 minūšu disciplinārsoda par pretinieka grūšanu apmalē. 

Spēles noslēdzošā trešdaļa iesākās ar Itālijai neieskaitītu vārtu guvumu, kad Latvijas izlasei attaisnojās t.s. "coach challenge", pieprasot spēles tiesnešiem pārskatīt, vai pirms pretinieku gūtajiem vārtiem netika pārkāpti noteikumi un vai pretinieku aizsardzības zonā pirms ripas pirmais ieslidoja Itālijas spēlētājs. 

 

Trešā perioda izskaņā Itālijas izlase centās saglābt spēli, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas gan rezultējās ar Latvijas vārtu guvumu, raidot ripu tukšos vārtos pēc Laura Dārziņa metiena. Rezultativitātes punkti šajā vārtu guvumā arī Ralfam Freibergam un Andrim Džeriņam. 

 

Itālijas izlase turpināja cīņu līdz galam, atkārtoti mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču arī šoreiz tas rezultējās Latvijas vārtu guvumā tukšos vārtos, Mārtiņam Karsumam atzīmējoties ar otrajiem gūtajiem vārtiem spēlē. 

 

Latvijas izlases vārtos visu spēli aizvadīja Ivars Punnenovs, kuram pirmā pilnā spēlē pasaules čempionātos un uzreiz izcīnīta "sausā" uzvara, tiekot galā ar visiem 12 pretinieku metieniem. 

 

Latvijai nākamā spēle 27. maijā, kad pretiniekos stāsies ASV izlase plkst. 16:15.