U18 sieviešu hokeja izlasei debija starptautiskā arēnā!

No 2021.gada 13.aprīļa līdz 14.aprīlim Jastšembezdrojā, Polijā norisināsies Polijas U18 sieviešu hokeja izlases un Latvijas U18 sieviešu hokeja izlases pārbaudes spēles, kur Latvijas meiteņu U18 izlasei būs pirmā iespēja šajā sezonā pierādīt savas prasmes starptautiskā arēnā.

Latvijas U18 sieviešu hokeja izlases galvenais treneris Miks Golubovičs par līdz šim paveikto un Polijā gaidāmajām pārbaudes spēlēm: 

“Gribētu pateikt lielu paldies Latvijas Hokeja federācijai, ka ir aizsākta sieviešu hokeja U18 vecuma programma, kas pēdējo divu gadu laikā ir devusi iespēju meitenēm sevi pierādīt jau agrā vecumā un piedalīties rīkotajās nometnēs, treniņos un citos pasākumos! Galvenais izlases mērķis, uzsākot 2020./2021.gada sezonu, protams, bija dalība Pasaules čempionāta hokejā sievietēm U18 II divīzijas B grupā. Diemžēl, COVID-19 izplatības ierobežojumi sporta pasaulē ieviesa izmaiņas un turnīri tika atcelti. Īpaši žēl ir 2003.gadā dzimušās meitenes, jo viņām vairs nebūs šādas iespējas piedalīties tieši U18 izlasē  vecuma ierobežojuma dēļ. Neskatoties uz to, šīm meitenēm priekšā ir nākamais solis: kandidēšana un cīnīšanās par vietu pieaugušo izlases sastāvā.

Paldies arī Polijas hokeja federācijai par uzaicinājumu. Polijā šāda programma ir jau vairākus gadus un U18 izlase ir piedalījusies vairākos Pasaules čempionātos, aizcīnoties līdz U18 Pasaules čempionāta hokejā sievietēm I divīzijas B grupai. Tas ir atzīstams līmenis un liecina par to, ka meitenes ne vien piedalās čempionātos, bet arī norit regulārs darbs ar U18 izlases kandidātēm, rīkojot treniņus nu nometnes, lai šī komanda varētu attīstīties, virzīties uz priekšu un uzrādīt arvien labākus rezultātus.

Šo divu dienu pārbaudes spēles mums noteikti būs izaicinājumu pilnas, kurās mums būs jārāda savs labākais sniegums. Prieks, ka bija iespēja pirms pārbaudes spēlēm aizvadīt 5 dienu mazu treniņu nometni Volvo ledus hallē, lai treneru korpuss varētu izvērtēt meiteņu sniegumu - kāds ir spēlētāju līmenis, kā meitenes sadarbojas savā starpā un kādu sniegumu iespējams sagaidīt no komandas. Tajā pašā laikā, arī meitenēm bija iespēja saprast, kādas ir treneru ekspektācijas, kādi ir uzdevumi uz spēlēm un treniņprocesā. Vērtēju līdz šim paveikto ļoti pozitīvi un cerēsim, ka arī pārbaudes spēlēs viss būs kārtībā!”

 

Galvenā trenera Mika Goluboviča un trenera asistentes Lailas Dekmeijeres - Trigubovas vadītā U18 izlase pārstāvēta šādā sastāvā:

Nr.

Vārds, uzvārds

Pārstāvētā komanda

1.

Jeļizaveta  Stadņika

SHK “Lauvas”/HK Ventspils

2.

Nikola Seleviča

SHK “Laima”/HS Rīga

3.

Luīze Zemesarāja

SHK “L&L”/HK Talsi

4.

Beāte Vaska

SHK “Laima”

5.

Sindija Medisone

SHK “Tukums”

6.

Aleksandra  Šalgina

SHK “Lauvas”/HK “Ventspils”

7.

Ksenija Kezika

SHK “L&L”/HK “Ventspils”

8.

Evelīna Kolīte

SHK “Laima”

9.

Sabīne Kate Rubīna

SHK “Lauvas”/ “Liepājas SSS”

10.

Lea Venckus

SHK “Lauvas”

11.

Marta Valante

SHK Laima/ HS Kurbads

12.

Madara Saulīte

SHK “Laima”/HS “Rīga”

13.

Karīna Šilajāne

SHK “Laima”/HS “Rīga”

14.

Emīlija Jakovļeva

SHK “Laima”/HS “Rīga”

15.

Hanna Štrause

SHK “Laima”/HS “Rīga”

16.

Šarlote Štāle

SHK “Laima”/HS “Rīga”

17.

Emīlija Kaže

SHK “L&L”

18.

Madara Roberta Zuseviča 

SHK “L&L”