Intervija ar "HK Mogo/LSPA" galveno treneri Igoru Smirnovu

Latvijas Hokeja Federācija pēc aizvadītā Baltijas Hokeja Līgas pirmā posma Tartu, Igaunijā piedāvā interviju ar komandas “HK Mogo/LSPA” galveno treneri Igoru Smirnovu. Pāris jautājumos tika apspriests par Baltijas Hokeja Līgas komandu līmeņu atšķirībām, turnīra nozīmi dalībvalstu komandām un “HK Mogo/LSPA” komandas prioritātēm.

Kā Jūs uzņēma igauņi un kāda bija turnīra organizācija?

Kopumā viss bija kartībā – viesnīcā un hallē viss nepieciešamais bija nodrošināts, kā arī mūsu komandā ar testu nodošanu un analīzēm viss bija kartībā. Vienīgi var piebilst, ka testu dēļ par 45 minūtēm tika aizkavēts spēles sākums, kas, protams, atstāja nelabu iespaidu.

 

Cik nozīmīgs Jūsuprāt ir šāds turnīrs hokeja attīstībai Baltijā?

Protams, ir labi, jo tās ir papildus spēles, kuras vienmēr ir noderīgas attīstībai. Lai arī mēs ar igauņiem turnīra gaitā netikāmies, spriežot pēc kaimiņvalstu komandu savstarpējās spēles un mūsu rezultātu spēlē pret Kauņu, varu pateikt, ka mūsu līmenis bija vairākas galvas tiesas augstāks par pretiniekiem, neskatoties uz to, ka tās bija kaimiņvalstu vadošās komandas. Jāatzīst, ka mūsu vietējā čempionātā ir stipri augstāks līmenis.

 

Ko varētu teikt par komandas sniegumu un vai, piemēram, šis ir tāds turnīrs, kurā lielāka iespēja sevi apliecināt ir jaunākiem un kluba sistēmas spēlētājiem?

Mēs šo turnīra posmu uztvērām vairāk kā gatavošanos turpmākajām Latvijas čempionāta spēlēm. Varējām daudz vairāk atļauties spēlēt ar pilnu sastāvu 4 maiņās, ko ne vienmēr varam darīt Latvijas čempionāta spēlēs, īpaši spēlējot pret vadošajām komandām. Tāpat arī vārtos izvēlējamies sākt ar Henriju Anču, kurš pēdējā laikā nav spēlējis tik daudz.

 

Cik nozīmīgs Jūsu komandai būtu Baltijas Hokeja Līgas čempiontituls?

Tas, protams, būs labi, ja klubs varēs papildināt savu trofeju skaitu, tādējādi ceļot savu prestižu. Čempiona ieraksts man kā trenerim arī būtu patīkams, taču, neatkarīgi no tā, mēs, protams, katrā spēlē cīnāmies par uzvaru, lai arī kāda būtu nozīme konkrētajai spēlei vai turnīram. Tomēr kopumā jāsaka, ka galvenās cīņas mums ir priekšā Latvijas čempionātā.

 

Paldies un vēlam veiksmi!