Intervija ar "HK Liepāja" galveno treneri Normundu Sējēju

Latvijas Hokeja Federācija pēc aizvadītā Baltijas Hokeja Līgas pirmā posma Viļņā, Lietuvā, piedāvā interviju ar “HK Liepāja” galveno treneri Normundu Sējēju. Nelielā sarunā tika izrunāts par jaunās Baltijas Hokeja Līgas pašiem pirmajiem soļiem, komandu līmeņu atšķirībām un sniegtajām iespējām jaunajiem spēlētājiem.

Kā Jūs uzņēma lietuvieši un kāda bija turnīra organizācija?

Par organizāciju var teikt, ka viesnīca bija labā līmenī, kā arī bija padomāts par to, lai komandas nepārklātos ar grafikiem. Pats personīgi gan uzskatu, ka bija arī vairākas lietas, kuras varēja būt augstākā līmenī, kā, piemēram, ģērbtuvēs un arēnā bija salīdzinoši auksti.

 

Cik nozīmīgs Jūsuprāt ir šāds turnīrs hokeja attīstībai Baltijā?

Ja tiek runāts tieši par Baltijas hokeju kopumā, tad protams, Igaunijas un Lietuvas komandām tas visticamāk ir lielāks ieguvums spēlēt pret Latvijas komandām, nekā Latvijas komandām tikties ar salīdzinoši zemāka līmeņa pretiniekiem.          Šāds turnīrs mūsu gadījumā vairāk palīdz Latvijas U20 līmeņa spēlētājiem, kā arī, manuprāt, tas būtu daudz noderīgāks pirms sezonas sagatavošanās posmā nevis sezonas laikā. Arī Covid situācija, protams, tam visam nenāk par labu. Gribētos, lai turpmāk šis turnīrs attīstītos un tajā tiktu piesaistītas vairāk atbilstoša līmeņa komandu, piemēram, no tuvāko valstu Polijas vai Zviedrijas attiecīgajām līgām.

 

Ko varētu teikt par komandas sniegumu un vai, piemēram, šis ir tāds turnīrs, kurā lielāka iespēja sevi apliecināt ir jaunākiem un kluba sistēmas spēlētājiem?

Kā jau minēju, manuprāt, šis turnīrs vairāk atbilst Latvijas jaunākas paaudzes spēlētājiem, kā piemēram, U20 izlases un bāzes klubu spēlētājiem un kandidātiem. Arī turnīra gaitā, lai arī kā kaimiņvalstu komandas censtos, spēles gaita un rezultāts ļāva mums vairāk izmantot sastāvā jaunākus spēlētājus un šosezon mazāk spēlējušos.

 

Cik nozīmīgs Jūsu komandai būtu Baltijas Hokeja Līgas čempiontituls?

Es personīgi domāju, ka šim turnīram un Baltijas Līgas čempiontitulam būtu jārada interese ar kaut ko papildus, kā, piemēram, iespējamo balvu fondu, bet tās ir tikai manas pārdomas.  Jo tomēr uzskatu, ka Latvijas Čempiona tituls ir daudz prestižāks.

 

Paldies un vēlam veiksmi!