Šilovs par atgriešanos Latvijā un saviem mērķiem

Agris Bricis

Pārstāvējis Latvijas U-18 izlasi 2018. gada Pasaules čempionātā hokejā jauniešiem (U-18). 2019. gada NHL drafta 6.kārtā ar kopējo 156. numuru viņu izvēlējās Vankūveras "Canucks". 2019. gada augustā parakstīja 3 gadu sākuma līmeņa līgumu ar Vankūveras "Canucks", kas nozīmē, ka sezonu Šilovs sāka kādā no šī kluba sistēmas komandām. Iepriekš pārstāvējis Rīgas klubus.

Artūrs pagājušo sezonu aizvadīja Kanādā. Šogad ir atgriezies atpakaļ Latvijā un OHL sezonu sāks HS "Rīga" komandas sastāvā. Lasi viņa domas pirms gaidāmās spēles.

 

Kā tavuprāt atšķiras hokeja līmenis šeit, salīdzinājumā ar Ziemeļameriku?

Ziemeļamerikas hokejs ir vairāk koncentrāts uz uzbrukumu. Tas ļauj abām komandām izpausties, jo aizsardzība nav likta pirmajā vietā, kā tas ir parasti pierasts Eiropā.

 

Kāpēc nolēmi atgriezties atpakaļ Latvijā?

Atgriezos Latvijā, jo bija tāda iespēja un, protams , nodomāju kāpēc, lai es paliktu Kanādā, ja ir iespēja atgriezties mājās, un satikt sev nozīmīgus cilvēkus.

 

Kādi ir tavi mērķi šosezon un kādi nākotnē?

Pagaidām mans mērķis ir sevi sagatavot AHL, lai es spētu tur nostabilizēties, pierādīt sevi un parādīt ka esmu gatavs. Protams, arī strādāšu pie savas pilnveidošanas, lai man uzticētu vietu vārtos NHL.

 

Kā tu vērtē hokeja līmeni Latvijā?

Es uzskatu, ka ar katru gadu Latvijas hokeja līmenis aug, jo mums ir daudz talantu, kuri pēc Latvijas līgām spēj arī pierādīt sevi ārzemēs.

 

Kas ir svarīgākais hokejā?

Hokejā ir ļoti daudz mazu detaļu, kuras var novest pie laba kopsavilkuma, bet tas ir atkarīgs gan no spēlētāja, gan arī no trenera , kurš viņu vada.

 

Kā tu gatavojies/noskaņojies spēlei?

Izeju ārā, izvēdinu galvu no nevajadzīgām domām. Padomāju par kādam no bijušajām spēlēm, apskatos nianses. Pēc šī visa metāli nobriestu, un esmu gatavs spēlēt.