LHF DISCIPLINĀRĀS KOMISIJAS 2. SĒDES LĒMUMI

Piektdien, 25. septembrī norisinājās šīs sezonas otrā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti trīspadsmit jautājumi.

1. Par Optibet Hokeja Līgas (OHL) 9. septembra spēli nr. 3 starp komandām "HK Zemgale/LLU" un "HK Dinaburga", kurā viesu komanda "HK Dinaburga" spēles pieteikumu iesniedza 33 minūtes pirms spēles sākuma. 

 

Nolēma:

1.1. Pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 21. punktu, izteikt brīdinājumu “HK Dinaburga” klubam par šādas rīcības nepieļaujamību un noteikt, ka par atkārtotiem līdzīgiem pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

 

2. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā (LBJČH) U15 A grupas 13. septembra spēli nr. 7 starp komandām "BHC 37" un "Ogre Juniors", kurā spēlētājs nr. 68 Kirils Batmanovs "BHC 37" komandas sastāvā rādija nepiedienīgus žestus skatītājiem. 

 

Nolēma:

 

2.1. Pamatojoties uz LHF DSN 8. un 14.1. punktiem, piemērot K.Batmanovam 5 spēļu diskvalifikāciju.

2.2. Aicināt komandu trenerus un spēļu tiesnešus fiksēt iespēajamos pārkāpumus arī no spēļu skatītāju puses un pārkāpumu esamības gadījumā vērsties LHF ar attiecīgām sudzībām.

 

 

 

3. Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas (JAHL) 13. septembra spēli nr. 8 starp komandām "AKO/Baltie Vilki" un "HK Tukums/Venta 2002", kurā spēlētājs nr. 96 Ričards Grīnbergs "AKO/Baltie Vilki" komandas sastāvā piedalījās spēlē ar atšķirīgas krāsas ķiveri, savukārt spēlētājs nr. 89 Daniils Bērziņš "HK Tukums/Venta 2002" komandas sastāvā piedalījās spēlē ar atšķirīgas krāsas hokeja biksēm. 

 

Nolēma:

 

3.1. Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu un DSN skaidrojumu 5. apakšpunktu, izteikt brīdinājumu “AKO/Baltie Vilki” klubam par šādas rīcības nepieļaujamību un noteikt, ka par atkārtotiem līdzīgiem pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

 

3.2. Pamatojoties uz LHF DSN 16. punktu un DSN skaidrojumu 5. apakšpunktu, izteikt brīdinājumu “HK Tukums/Venta 2002” klubam par šādas rīcības nepieļaujamību un noteikt, ka par atkārtotiem līdzīgiem pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

 

 

4. Par JAHL 13. septembra spēli nr. 10 starp komandām "LSSS/HK Liepāja" un "Pirāti", kurā mājinieku komanda "LSSS/HK Liepāja" nebija nodrošinājusi spēles tiesnešus un pretinieku komandu ar dzeramo ūdeni. 

 

Nolēma:

 

4.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu, izteikt brīdinājumu “LSSS/HK Liepāja” klubam par šādas rīcības nepieļaujamību un noteikt, ka par atkārtotiem līdzīgiem pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

 

 

 

5. Par JAHL 13. septembra spēli nr. 12 starp komandām "Prizma/IHS" un "HK Ventspils", kurā spēlētājs nr. 5 Konstantīns Korkus "Prizma/IHS" komandas sastāvā saņēma 10+20 minūšu noraidījumu par tiesneša lēmuma apstrīdēšanu. 

 

Nolēma:

 

5.1. Pamatojoties uz LHF DSN 2. un 8. punktiem, piemērot K.Korkusam 5 spēļu diskvalifikāciju.

 

 

6. Par LBJČH U17 grupas 12. septembra spēli nr. 13 starp komandām "Liepājas SSS" un "Kaunas Baltu Ainiai", kurā viesu komanda "Kaunas Baltu Ainiai" nebija savlaicīgi sagatavojusi spēlētāju pieteikumu. 

 

Nolēma:

 

6.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu, izteikt brīdinājumu “Kaunas Baltu Ainiai” klubam par šādas rīcības nepieļaujamību un noteikt, ka par atkārtotiem līdzīgiem pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

 

7. Par OHL 17. septembra spēli nr. 9 starp komandām "HS Rīga" un "HK Olimp/Venta 2002", kurā spēle tika īslaicīgi pārtraukta sakarā ar tehniskiem traucējumiem laukuma apgaismojumā. 

 

Nolēma:

 

7.1. Pamatojoties uz LHF DSN 17. punktu un DSN skaidrojumu 5. apakšpunktu, izteikt brīdinājumu “HS Rīga” klubam par laukuma nepiemērotības sacensībām nepieļaujamību un aicināt šo problēmu risināt steidzamības kārtībā, lai nepieļautu turpmāku ilgstošu šādu pārkāpumu esamību.

 

7.2. Vērst LHF ledus haļļu pieņemšanas komisijas uzmanību uz nepieciešamību apsekot “HS Rīga” kluba mājas halli un novērtēt tās atbilstību sacensību organizēšanai.

 

7.3. Aicināt LHF valdei rast iespēju vērsties pie Rīgas pilsētas pašvaldības, palīdzot iegūt nepieciešamos līdzekļus “HS Rīga” kluba mājas halles infrastruktūras problēmu risināšanai.

 

8. Par OHL 19. septembra spēli nr. 10 starp komandām "HS Rīga" un "HK Zemgale/LLU", kurā tika konstatēts, ka ir aizsvīdušas video kameras virs vārtiem. 

 

Nolēma:

 

8.1. Pamatojoties uz LHF DSN 17. un DSN skaidrojumu 5. apakšpunktu, izteikt brīdinājumu “HS Rīga” klubam par šādas rīcības nepieļaujamību un noteikt, ka par atkārtotiem līdzīgiem pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

 

8.2. Vērst LHF ledus haļļu pieņemšanas komisijas uzmanību uz nepieciešamību apsekot “HS Rīga” kluba mājas halli un novērtēt tās atbilstību sacensību organizēšanai.

 

8.3. Aicināt LHF valdei rast iespēju vērsties pie Rīgas pilsētas pašvaldības, palīdzot iegūt nepieciešamos līdzekļus “HS Rīga” kluba mājas halles infrastruktūras problēmu risināšanai.   

 

 

9. Par JAHL 20. septembra spēli nr. 13 starp komandām "HK Tukums/Venta 2002" un "Pirāti", kurā 5 spēlētāji "HK Tukums/Venta 2002" komandas sastāvā piedalījās spēlē ar mainītiem spēlētāju numuriem, savukārt spēlētājs nr. 2 Patriks Seilis "HK Tukums/Venta 2002" komandas sastāvā piedalījās spēlē ar vizuāli atšķirīgu uzvārda uzšuvi, kā arī spēlētājs nr. 89 "HK Tukums/Venta 2002" komandas sastāvā piedalījās spēlē ar atšķirīgas krāsas hokeja biksēm. 

 

Nolēma:

 

9.1. Pamatojoties uz LHF DSN 16. un 21. punktiem, kā arī ņemot vērā, ka šis klubam ir atkārtots šāda veida pārkāpums, piemērot “HK Tukums/Venta 2002” klubam 100 EUR naudas sodu.

 

 

10. Par LBJČH U11 A Austrumu grupas 20. septembra spēli nr. 21 starp komandām "HS Mogo 10" un "BHC 37", kurā norisinājās masveida kautiņš starp abām komandām.

 

Nolēma:

 

10.1. Pamatojoties uz LHF DSN 5.5., 26. punktiem un DSN skaidrojumu 5. apakšpunktu, izteikt brīdinājumu “HS Mogo” klubam par šādas rīcības nepieļaujamību un noteikt, ka par atkārtotiem līdzīgiem pārkāpumiem tiks piemēroti bargāki sodi.

 

10.2. Pamatojoties uz LHF DSN 5.5., 26. punktiem un DSN skaidrojumu 5. apakšpunktu, piemērot “BHC 37” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

 

11. Par "Mārupes HS" 5. augusta iesniegumu LHF Disciplinārajai Komisijai. 

 

Nolēma:

 

11.1. Atzīt, ka "Mārupes HS" 5. augusta iesniegums nav pamatots, un no tajā norādītiem apstākļiem nav konstatējami pārkāpumi, par kuriem Disciplinārā komisija varētu piemērot kādu sodu saskaņā ar DSN.

 

12. Par JAHL 20. septembra spēli nr. 16 starp komandām “HS Kurbads” un “AKO/Baltie Vilki”, kurā spēlētājs nr. 96 Ričards Grīnbergs “AKO/Baltie Vilki” komandas sastāvā piedalījās spēlē ar atšķirīgas krāsas ķiveri.

 

Nolēma:

 

12.1. Pamatojoties uz LHF DSN 16. un 21. punktiem, piemērot “AKO/Baltie Vilki” klubam 50 EUR naudas sodu.

 

 

13. Par Optibet Hokeja Līgas 23. septembra spēli nr. 13 starp komandām “HK  Zemgale/LLU” un “HK Olimp/Venta 2002”, kurā tika konstatēts, ka nav klātesoša NMPD brigade.

 

Nolēma:

 

13.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. Punktu, piemērot “HK Zemgale/LLU” klubam 50 EUR naudas sodu.