2021.gada Pasaules Čempionāts Hokejā startēs 21.maijā!

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Kongresā pirmdien, 22.jūnijā tika nolemts 2021.gada Pasaules Čempionātu Hokejā, kurš norisināsies Rīgā un Minskā, pārcelt uz 21.maiju.

Lai pielāgotos novēlotam sezonas sākumam Eiropā un Ziemeļamerikā, IIHF Kongresā piemdien tika pieņemts lēmums, ka 2021.gada Pasaules hokeja čempionāts notiks no 21.maija līdz 6.jūnijam. Sākotnēji tas tika plānots no 7. līdz 23.maijam.

Latvijas galvaspilsētā tiks izspēlētas B apakšgrupas spēles un divi ceturtdaļfināla dueļi. B grupā Rīgā spēlēs Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna.

A apakšgrupā Minskā spēlēs Baltkrievija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija un Lielbritānija. “Minsk Arena”, kuras ietilpība ir 15,086 sēdvietu, būs galvenā turnīra arēna, kurā notiks apakšgrupas spēles, divi ceturtdaļfināla mači, abi pusfināli un cīņas par medaļām.

Spēļu kalendārs un informācija par biļešu tirdzniecību tiks paziņota vēlāk.

Tāpat pirmdienas IIHF Kongresā tika sadalīti U-20, U-18 un sieviešu pasaules čempionāti. U-20 pasaules čempionāts pirmās divīzijas A grupā norisināsies februārī Dānijā. Latvijas komanda par ceļazīmi uz eliti spēkosies ar turnīra mājinieci Dāniju, Baltkrieviju, Norvēģiju, Kazahstānu un Ungāriju. Tikmēr U-18 pasaules čempionāts elites divīzijā tiks aizvadīts ASV. Oļega Sorokina vadītā vienība spēlēs ar Kanādu, Zviedriju, Šveici un Baltkrieviju.

Tikmēr Latvijas sieviešu valstsvienība aprīlī Spānijā startēs otrās divīzijas A apakšgrupas pasaules čempionātā, bet Latvijas U-18 sieviešu komanda, kas debitēs pasaules čempionātā, spēkosies otrās divīzijas B grupā Turcijā.