IIHF organizēs Esporta Pasaules hokeja čempionātu

Sadarbībā ar “Infront Sport & Media” un “eSport Studio” no 15.maija startēs Starptautiskā Hokeja federācijas (IIHF) rīkotais Esporta līdzjutēju pasaules hokeja čempionāts.

Līdzjutējiem no 16 valstīm, kurām bija paredzēts startēt 2020.gada Pasaules hokeja čempionātā Cīrihē un Lozannā, tiks dota iespēja pārstāvēt savu nāciju digitālajā turnīrā. Tiks izveidota speciāla IIHF e-sporta mājaslapa, kas tiks aktivizēta piektdien, 8.maijā.

Renē Fāzels, IIHF prezidents: “Mēs ļoti novērtējam mūsu sadarbību ar “Infront”. Pateicoties viņu pieredzei e-sporta jomā, mums ir izdevies piedāvāt līdzjutējiem hokeju pavisam jaunā veidolā. Mēs ar nepacietību vēlamies redzēt, kā līdzjutēji šo iespēju izmantos un, pārstāvot savu valsti, kļūs par virtuālā turnīra zvaigznēm.”

Andrē Flākels, “Infront” spēļu un Esporta vadītājs: “IIHF Esporta līdzjutēju čempionāts ir perfekts piemērs, kā šā brīža situācijā padarīt produktu aizraujošu līdzjutējiem. “Infront” ir gandarīti sadarboties ar IIHF un “eSport Studio”, realizējot šo aizraujošo projektu tik īsā laika posmā.”

Esporta pasaules hokeja čempionāta spēles tiks izspēlētas uz “EA SPORTS” NHL20 spēles. Piedalīties varēs visi, kuriem ir XBOX One un Playstation 4 spēļu konsoles. Visi dalībnieki mačus varēs aizvadīt savās mājās.

Pirmā turnīra fāze, kas norisināsies no 15.līdz 22.maijam, būs kvalifikācijas cikls. Sākotnēji uz PS4 un Xbox konsolēm tiks noteikti nacionālie čempioni, bet no 29.maija sāksies starptautiskās izslēgšanas spēles. Pasaules čempions tiks noteikts 5.jūnijā.

Čempionāta un izslēgšanas spēļu finālistiem būs iespēja iegūt naudas balvu, fanu atribūtiku un ekskluzīvas VIP biļetes.

Esporta pasaules hokeja čempionāta izslēgšanas turnīru tiešraidē varēs vērot IIHF “Twitch” kanālā. Līdzjutējiem visā pasaulē būs iespēja sekot līdzi šim turnīram IIHF sociālajos kanālos. Reģistrēties šim turnīram varēs no 8.maija.