Olimpisko kvalifikācijas hokeja turnīru pārceļ uz 2021.gada augustu

Laika posmā no 27. līdz 30. augustam Rīgā un vēl divās pilsētās vajadzēja norisināties 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu hokeja kvalifikācijas turnīriem. IIHF padome lēmusi turnīrus pārcelt uz nākamo gadu.

Latvijas izlasei augusta beigās Rīgā bija paredzētas kvalifikācijas spēles pret Franciju, Itāliju un Ungāriju, un spēcīgākā komanda nopelnītu ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. Pieņemts lēmums kvalifikāciju pārcelt uz nākamo gadu – 2021. gadā tā norisināsies no 26. līdz 29. augustam. Bratislavā spēkosies Slovākija, Baltkrievija, Austrija un Polija, bet Norvēģijā līdzās mājiniekiem spēlēs Dānija, Dienvidkoreja un Slovēnija.

"Mums paveicies, ka vēl ir pietiekami daudz laika, lai pagūtu sarīkot kvalifikācijas turnīrus. To pārcelšana uz nākamā gada augustu dos komandām iespēju doties laukumā ar labākajiem hokejistiem," teica IIHF prezidents Renē Fāzels. Jāpiebilst, ka lēmumu pieņēma IIHF padome, bet oficiāls tas kļūs pēc tam, kad labvēlīgi būs nobalsojusi arī Starptautiskā olimpiskā komiteja. Sagaidāms, ka tā būs tikai formalitāte.

Latvijas izlase piedalījusies 2002., 2006., 2010. un 2014. gada olimpiskajās spēlēs. Vislabāk veicās Sočos, kur pēc Šveices uzvarēšanas izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu. Tālāk ar 1:2 tika zaudēts nākamajai zelta medaļniecei Kanādai. Savukārt 2018. gada olimpiskajām spēlēm neizdevās kvalificēties, jo izšķirošajā mačā savā laukumā tika piedzīvots zaudējums pret Vāciju, kas vēlāk izcīnīja sudrabu.