LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols Nr.9

Piektdien, 24.janvārī norisinājās kārtējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti četri jautājumi.

1. Par Optibet Hokeja Līgas 15. janvāra spēli nr. 100 starp komandām "HK Zemgale/LLU" un "HK Olimp", kurā spēlētājs nr. 62 Aleksejs Širokovs "HK Olimp" komandas sastāvā saņēma 5+20 minūšu noraidījumu par sitienu ar nūju. 

Izskatīja: Disciplinārā Komisija (DK) iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī izskatīja video ar konkrēto epizodi.

Nolēma:

Pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma 14.1. punktu, piemērot A.Širokovam 5 spēļu diskvalifikāciju.

 

2. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā (LBJČH) U17 grupas spēli nr. 52 starp komandām “JLSS” un “IHS/Prizma”, kurā spēlētājs nr. 14 Kevins Strādnieks “JLSS” komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par sitienu ar galvu.

Izskatīja: DK iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī spēles tiesneša papildus ziņojumu un uzklausīja “JLSS” komandas galvenā trenera Dmitrija Žabotinska paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

Pamatojoties uz LHF DSN 1. un 14.1. punktiem, piemērot K.Strādniekam 6 spēļu diskvalifikāciju.

 

3. Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas komandas “Venta 2002” iesniegumu LHF Disciplinārajai Komisijai.

Izskatīja: DK iepazinās ar “Venta 2002” iesniegumu un LHF Tiesnešu komitejas 24.01.2020. lēmumu, kā arī izskatīja video ar konkrēto epizodi.

Konstatēja: Ar LHF Tiesnešu komitejas 24.01.2020. lēmumu atcelts HK Venta 2002 spēlētājam Uvim Grosmanim nr.95 spēles sods (25min) un piešķirts 5 min sods un disciplinārsods līdz spēles beigām (20min), par rupjību.

Nolēma:

Ņemot vērā, ka DK 9. janvāra sēdē jautājums tika izskatīts, pamatojoties uz tiesneša lēmumu un ziņojumu bez spēles video ieraksta, kā arī to, ka DK saņēmusi “Venta 2002” iesniegumu par jautājuma atkārtotu izskatīšanu, kuram pievienots spēles video materiāls, pamatojoties uz LHF Tiesnešu komitejas 24.01.2020. lēmumu, atcelt LHF Disciplinarās komisijas sēdes Nr. 8 lēmuma punktus Nr. 1.2.1. un 1.2.2. pilnībā, jo vairs nepastāv disciplinārās atbildības pamats.

 

4. Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas komandas “DLSS” iesniegumu Latvijas Hokeja Federācijai.

Izskatīja: DK iepazinās ar “DLSS” iesniegumu.

Nolēma:

Pamatojoties uz sekojošo:

- iesniegumā minētais pārkapums ar tiesneša ierakstu fiksēts spēles protokolā, kuru parakstījis arī “DLSS” komandas treneris, līdz ar ko “DLSS” par pārkapuma esamību bija informēta no protokola parakstīšanas brīža 19. decembrī;

- nekādi paskaidrojumi no “DLSS” par pārkāpumu nav iesniegti ne LHF, ne DK visā laika periodā no protokola parakstīšanas 19. decembrī līdz DK sēdei 9. janvārī;

- Iespējamā “DLSS” kluba pārstāvju dalība jautājuma izskatīšanā neietekmē DK lēmuma pieņemšanu, jo lēmums tika pieņemts pēc faktiski konstatētiem apstākļiem;

- atstāt spēkā DK 9. janvāra sēdes lēmumu nr. 2.1.