Stājās spēkā LBJČH un JAHL vispārīgie noteikumi par dalību turnīros un čempionātos

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde apstiprinājusi vispārīgos noteikumus par LHF biedru un lincencēto LBJČH un JAHL spēlētāju dalību turnīros un čempionātos.

Turpmāk komandām, kuras piedalīsies tajos turnīros vai sacensībās Latvijā vai citās valstīs,  ko neorganizē Latvijas Hokeja federācija, ir jāievēro šādi noteikumi: https://lhf.lv/files/cCCEBNt64mIsUc8JZQo6.pdf

“Šāds lēmums palīdzēs ieviest lielāku kārtību mūsu hokeja saimniecībā. Hokeja lielvalstīs un citviet pasaulē tā ir pieņemta prakse, ka komandas vai spēlētāji dalību turnīros saskaņo ar savu pārstāvēto federāciju,” pēc LHF valdes lēmuma pieņemšanas skaidroja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

“Tāpat mums ir svarīgi, lai bērni un jaunieši, kuri dodas startēt dažādos turnīros un čempionātos, ir apdrošināti, tādējādi, arī nosacīti pasargāti. Diemžēl, savā praksē esam saskārušies, ka apdrošināšanas ne vienmēr ir spēkā un pie negadījumiem, traumām, bagāžas nozaudēšanas gadījumos cieš bērni un viņu vecāki. Pieņemot šādus noteikumus, mēs darbojamies jauno hokejistu  un viņu pārstāvētās komandas interesēs,” sacīja LHF viceprezidents.

Jāuzsver, ka gadījumā, ja komandas sastāvā ir spēlētāji no vairākiem LHF biedru klubiem, iesniegumā jāpievieno rakstiska atļauja no šiem klubiem, kā arī vecāku rakstiska piekrišana.

Jaunie noteikumi ir saistoši visiem LHF biedriem, biedru kandidātiem un LBJČH un JAHL licencētiem spēlētājiem. Par Noteikumu neievērošanu Dalībnieka rīcība tiks izskatīta LHF Disciplinārā komisijā.