LHF un HK Kurbads atrisina savstarpējās domstarpības

Latvijas Hokeja federācija (LHF) un Hokeja kluba (HK) “Kurbads” vadība radusi sapratni tā dēvētajā “Mareņa” lietā, informē LHF un HK Kurbads.

Pēc HK Kurbads iniciatīvas, tiekoties  LHF un HK Kurbads pārstāvjiem 04.09.2019., abas puses pārrunāja un rada kompromisu lietā, kas saistīta ar hokejista Riharda Mareņa atrašanos gan hokeja kluba “Mogo”, gan Dinamo Rīga sastāvā pagājušajā sezonā.

Lai izvairītos no šādu strīdīgu situāciju atkārtošanās, kur spēlētājs var sezonas laikā  atrasties divos Latvijas hokeja klubos un spēlēt divos turnīros – OHL un KHL – , LHF ir veikusi izmaiņas spēlētāju pārejas nolikumā.

LHF un HK Kurbads ir pieņēmuši lēmumu slēgt mierizlīgumu un izbeigt tiesvedību, kas ierosināta Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) Lozannā, Šveicē.

Gan LHF, gan HK “Kurbads” mērķi ir veicināt hokeja attīstību Latvijā, dialogu starp LHF un komandu pārstāvjiem, kā arī lēmumu pieņemšanas caurredzamību.

 Kā zināms, Rihards Marenis sezonu sāka “Mogo” rindās, vēlāk izpelnoties izsaukumu un līgumu ar “Dinamo”, bet uz izšķirošajām spēlēm atkal atgriezās Latvijas čempionātā, kaldinot “Mogo” zelta medaļas. Pēc pārejas uz “Dinamo” – Riharda Mareņa vārds netika svītrots no “Mogo” pieteikuma OHL čempionātam, kas formāli ļāva Rihardam Marenim atsākt spēlēt hokeja klubā “Mogo” pēc 15.janvāra.