LHF disciplinārās komisijas sēdes protokols nr.7

Piektdien, 13.decembrī norisinājās kārtējā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārās komisijas sēde, kurā tika izskatīti 12 jautājumi.

1. Par Optibet Hokeja Līgas (OHL) 20. novembra spēli nr. 60 starp komandām “HK Dinaburga” un “HK Zemgale/LLU”, kurā netika nodrošināta sabiedriskā kārtība, līdzjutējiem pēc spēles ļaujot brīvi piekļūt tiesnešu ģērbtuvēm, kas rezultējās fiziskā konfliktā starp spēles tiesnešiem un līdzjutējiem. Tiesnešiem arī netika nodrošinātas atsevišķas dušas telpas.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī spēles galvenā tiesneša papildus ziņojumu

Nolēma:

1.1. Ņemot vērā, ka kluba pārstāvis, neskatoties uz uzaicinājumu, Disciplinārās Komisijas sēdē neieradās, klubs paskaidrojumu nav sniedzis, kā arī to, ka pārkāpums ir rupjš un par to atbildīgs klubs, pamatojoties uz LHF Disciplināro Sodu Nolikuma (DSN) 12., 11.2., 21. un 26. punktiem, kā arī DSN skaidrojumu 3. punktu, kā arī LHF Drošības reglamenta 4.6. punktu un OHL čempionāta 14.8. punktu – piemērot “HK Dinaburga” klubam 300 EUR naudas sodu.

 

2.Par Junioru Attīstības Hokeja Līgas (JAHL) 5. decembra spēli nr. 43 starp komandām “Venta 2002” un “HS Rīga 2003”, kurā spēlētājs nr. 47 Ņikita Sažko saņēma 5+20 minūšu sodu par sitienu ar celi, pēc kura pretinieku spēlētājs nevarēja turpināt spēli un tika nosūtīts uz medicīnas iestādi izmeklēšanai.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī “Venta 2002” iesniegumu LHF Disciplinārajai Komisijai un video materiālu ar konkrēto epizodi.

Nolēma:

2. Pamatojoties uz LHF DSN 13. un 26. punktiem, piemērot Ņ.Sažko 5 spēļu diskvalifikāciju JAHL nosakot, ka spēlētājam diskvalifikācijas izciešanas laikā aizliegts spēlēt  citos čempionātos.

 

3. Par Latvijas Bērnu un Jaunatnes Čempionāta Hokejā (LBJČH) U15 grupas 1. decembra spēli nr. 60 starp komandām “HK Tukums/Ozolnieki” un “LSSS”, kurā spēlētājs nr. 4 Regnārs Jansons “LSSS” komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles sodu par speršanu.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī “LSSS” kluba paskaidrojumu par konkrēto epizodi.

Nolēma:                                                                                                                                         

3.1. Pamatojoties uz LHF DSN 1. un 14.1., piemērot R.Jansonam 6 spēļu diskvalifikāciju

3.2. Pamatojoties uz DSN 26. punktu un LHF Disciplinārās Komisijas 24. oktobra 4. sēdes lēmumu nr. 2.3., piemērot “LSSS”glavenajam trenerim T.Tiļļam 2 spēļu diskvalifikāciju

 

4.Par LBJČH U15 grupas 8. decembra spēli nr. 52 starp komandām “Venta 2002” un “Mārupes HS”, kurā spēlētājs nr. 92 Jakob Sporina “Mārupes HS” komandas sastāvā saņēma 5+20 minūšu noraidījumu par necieņu pret tiesnešiem.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu un spēles tiesneša papildus ziņojumu, kā arī uzklausīja “Marupes HS” spēlētāja J.Sporina un galvenā trenera V.Romanovska un trenera A.Širokova paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

4.1. Pamatojoties uz LHF DSN 11.2. un 26. punktiem, piemērot J.Sporina 5 spēļu diskvalifikāciju

4.2. Pamatojoties uz DSN 26. punktu un LHF Disciplinārās Komisijas 24. oktobra 4. sēdes lēmumu nr. 2.3., sakarā nepietiekamu spēlētāju morālo, psiholoģisko un disciplīnas sagatavošanu, ņemot vērā, ka trenera vadītajā komandā rupjš pārkāpums šosezon bijis arī iepriekš (spēriens ar kāju), piemērot komandas“Mārupes HS” galvenajam trenerim V.Romanovskim 2 spēļu diskvalifikāciju.

4.3. Informēt “Mārupes HS” kluba vadību un pievērst uzmanību par atkārtotiem rupjiem pārkāpumiem “HS Mārupe” komandās.

 

5. Par LBJČH U15 grupas 7. decembra spēli nr. 41 starp komandām “Talsu NSS/THK” un “Kauno Baltu Ainiai”, kurā galvenais treneris Benas Jakšys “Kauno Baltu Ainiai” komandas sastāvā saņēma 2+20 minūšu sodu par necieņu pret tiesnešiem.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu

Nolēma:

5.1. Pamatojoties uz LHF DSN 9. punktu, piemērot B.Jakšys 300 EUR naudas sodu.

.

6. Par LBJČH U15 grupas 17. novembra spēli nr. 47 starp komandām “Ogre Juniors” un “IHS/Prizma”, kurā pēc spēles Ogres komandas līdzjutēji ienākuši tiesnešu ģērbtuvē un draudējuši tiesnešiem ar izrēķināšanos.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu, kā arī spēles tiesneša papildus ziņojumu, kā arī “Ogre Juniors” kluba paŗstāvja Edgara Adamoviča paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

6.1. Ņemot vērā, ka kluba pārstāvis Komisijai sniedza paskaidrojumus, ka pieņemti mēri situācijas turpmākai nepieļaujamībai, pamatojoties uz LHF DSN 12. un 26. punktiem, kā arī LHF Drošības nolikuma 4.6. punktu un LHF DSN skaidrojumu 3. punktu, izteikt brīdinājumu “Ogre Juniors” klubam un norādīt uz situācijas atkārtošanās nepieļaujamību, nenodrošinot tiesnešu neaizskaramību pirms un pēc spēles, kā arī vispārēju sabiedrisko kārtību mājas spēļu laikā.

7. Par LBJČH U13 grupas 30. novembra spēli nr. 94 starp komandām “Pārdaugava 08” un “BHC 37”, kurā spēlētājs nr. 24 Tomass Vekselis “BHC 37” komandas sastāvā saņēma 10+20 minūšu sodu par nesportisku uzvedību, kā arī līdzjutēji, kuri tērpušies ar “BHC 37” komandas simboliku, lietojuši rupjus vārdus beŗnu klātbūtnē.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu.

Nolēma:

7.1. Pamatojoties uz LHF DSN 2. punktu, piemērot T.Vekselim 1 spēles diskvalifikāciju

7.2. Pamatojoties uz LHF DSN 21. un 26. punktiem, kā arī LBJČH nolikuma 14.1. punktu, izteikt “BHC 37” klubam brīdinājumu par pārkāpuma nepieļaujamību un norādīt uz sabiedriskās kārtības un vispārēju ētikas normu ievērošanu.

 

8. Par LBJČH U13 grupas 16. novembra spēli nr. 77 starp komandām “Pārdaugava 08” un “SLRA Vilnius”, kurā spēlētājs nr. 28 Daniel Mordas “SLRA Vilnius” komandas sastāvā saņēma 25 minūšu jeb spēles noraidījumu par kaušanos.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu un “SLRA Vilnius” komandas pārstāvja paskaidrojumus par attiecīgo spēli un konkrēto epizodi.

Nolēma:

8.1. Pamatojoties uz LHF DSN 1. un 5.1. punktiem, piemērot D.Mordas 3 spēļu diskvalifikāciju.

8.2. Pamatojoties uz LHF DSN 21. un 26. punktiem, kā arī LBJČH nolikuma 14.1. punktu, izteikt “Pārdaugava 08” klubam brīdinājumu par pārkāpuma nepieļaujamību un norādīt uz sabiedriskās kārtības un vispārēju ētikas normu ievērošanu.

 

9. Par LBJČH U11 grupas 1. decembra spēli nr. 72 starp komandām “Pārdaugava 10” un “SLRA Vilnius”, kurā nestrādāja tablo sirēna un nebija iespējams atskaņot periodu beigu signālus.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu un uzklausīja “Pārdaugava 10” kluba pārstāvja Gundara Gaiļa paskaidrojumu par notikušo.

Nolēma:

9.1. Pamatojoties uz LHF DSN 17. un 26. punktiem, ņemot vērā, ka neatbilstība notikusi no mājas komandas neatkarīgu apstākļu ietekmē, Disciplinārā komisija nekonstatē mājas komandas pārkāpumu.

9.2. Informēt LHF Tiesnešu Komisiju lai spēles sekretariāts šādiem gadījumiem būtu nodrošināts ar signālierīci saskaņā ar hokeja noteikumiem.

 

10. Par LBJČH U11 grupas 8. decembra spēli nr. 85 starp komandām “HS Mogo 10” un “Hockey Punks”, kurā viesu komanda ieradusies uz spēli ar tumšās krāsas krekliem, nesaskaņojot to ar pretiniekiem.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar spēles protokola ziņojumu.

Nolēma:

10.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un LBJČH nolikuma 12.1. punktu, izteikt brīdinājumu “Hockey Punks” klubam par pārkāpuma nepieļaujamību.

 

11. Par “Mārupes HS” kluba iesniegumu LHF Disciplinārajai Komisijai par spēlētāju neatļautu dalību ārzemju turnīrā “HK Zibeņi” kluba sastāvā.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar “Mārupes HS” kluba iesniegumu LHF Disciplinārajai Komisijai.

Nolēma:

11.1. Pamatojoties uz LHF DSN 21. punktu un LBJČH nolikuma 4.14. punktu, piemērot “HK Zibeņi” klubam 250 EUR naudas sodu.

 

12. Par “HS Rīga” kluba iesniegumu LHF Disciplinārajai Komisijai ar lūgumu izskatīt U11 A grupas spēles pret “Mogo HS” konkrētu epizodi.

Izskatīja: LHF Disciplinārā Komisija iepazinās ar “HS Rīga” kluba iesniegumu LHF Disciplinārajai Komisijai.

Nolēma:

12.1. Jautājuma par iespējamā pārkāpuma nefiksēšanu spēles laikā noskaidrošanai “HS Rīga” klubam jāgriežas LHF Tiesnešu Komitejā.